Kvantna medicina

Bicom aparat

Šta podrazumeva BICOM pregled

Bicom dijagnostika odnosno Bicom pregled, nema nikakvog štetnog delovanja na čoveka, niti tokom lečenja izaziva bilo kakve nus pojave. Njom se mogu testirati i lečiti osobe u svim životnim dobima, i bebe, mala deca kao i adolescenti.

BICOM biorezonantna metoda

BICOM biorezonantna metoda poseban je dijagnostički i terapeutski postupak koji se temelji na najnovijim dostignućima biofizike, odnosno kvantne medicine.

BICOM alergo test

Danas se u svetu sve češće koristi BICOM alergo-test. Ovom metodom možemo lakše utvrditi na šta sve je osoba alergična jer metoda ne koristi kontaktno testiranje, što nam teoretski omogućava da utvrdimo alergiju na bilo koju supstancu, bakterije, viruse i gljivice.

Kome se preporučuje

Testiranje BICOM aparatom se preporučuje praktično svima, jer obuhvata kategorije opterećenja koje se u konvencionalnoj medicini još uvek ne uzimaju u obzir, a praksa je pokazala da se često u tim opterećenjima nalazi uzrok mnogim tegobama.

Principi biorezonatne terapije

Bicom biorezonantna metoda lečenja ima, za razliku od klasične medicine, holistički pristup lečenju. To znači da se ne posmatraju samo pojedinačni simptomi bolesti, kao u klasičnoj medicini, već se posmatra sveukupnost simptoma a to podrazumeva: mentalno i emotivno stanje, fizičke simptome, pol, starost, obrazovanje, profesiju, uslove života i sl.

BICOM terapija

Bicom biorezonantnom metodom moguće je otkriti stvarne ali često prikrivene uzroke bolesti. 
Nakon uzete detaljne anamneze i urađenog testiranja na Bicom aparatu, lekar – terapeut pravi terapijsku šemu za svakog pacijenta ponaosob.

Bicom čip

Noseći čip, pacijent je terapijski pokriven između dolazaka, čime postižemo brže i bolje rezultate.
Terapijske frekvencije – mustre – mogu se memorisati na Bicom čip. Bicom čip je izrađen od oplemenjenog čelika sa visokim sadržajem gvožđa i magnetnom obradom, čime dobija izvanrednu memorijsku sposobnost.

Primena Bicom aparata

Lečenje gojaznosti

Gojaznost je epidemija modernog društva i jedan od najznačajnijih faktora koji utiču na zdravlje čoveka. Gojaznost je kompleksan problem i kao takvom mu kvantna medicina i Bicom biorezonantna metoda i pristupaju.

Testiranje i lečenje alergija

U našoj poliklinici, pomoću aparata Bicom, testiranjem na preko 200 alergena kako inhalatornih tako i alergena iz hrane, životne okoline i različitih supstanci kojima smo izloženi, jasno dolazimo do rezultata alergo testa čijom daljom analizom pristupamo lečenju.

Test intolerancie na hranu

Test intolerancije na hranu potrebno je uraditi u slučajevima pojave: neurodermatitisa, dermatitisa, ekcema, psorijaze, edema, opstipacije ili dijareje, viška telesne težine, pojave nadutosti, gorušice, grčeva u stomaku ili sindroma iritabilnog creva, pojave sinusitisa, hroničnog rinitisa ili astme.

Polenska kijavica

Vest o visokoj uspešnosti biorezonantne medicine u lečenju alergijskog rinitisa brzo se proširila među pacijentima i mnogi, ovom metodom, uspevaju da reše svoj dugogodišnji problem koji im je narušavao kvalitet života.
Polenska kijavica, poznata i pod nazivom alergijski rinitis, je uzrokovana alergijskom reakcijom i predstavlja zapaljenje sluzokože koja oblaže nos i grlo.

Oslobađanje od toksina

Detoksikacija je važan metod održavanja i očuvanja zdravlja. Razvojem kvantne medicine došlo se do revolucionog saznanja i primene biorezonantne metode u detoksikaciji.

Oslobađanje od stresa

Bicom biorezonantni aparat sadrži izuzetno delotvorne programe za oslobadjanje od stresa, napetosti i nervoze. On koristi naše lične biofrekvencije u kojima su zapisane, između ostalog, i informacije o našem ličnom doživljaju stresa. To znači da se terapija prilagođava svakom pacijentu individualno, što je jako važno jer svi ljudi ne reaguju isto na stresne situacije niti ih doživljavaju na isti način.

Nutricionističko savetovanje

Pomoću testa intolerancije na hranu dostupnom u našoj poliklinici, koji se radi na preko 200 namirnica, dobićemo tačne informacije o tome koja vrsta hrane je odgovorna za eventualno usporavanje rada Vašeg metabolizma, gomilanja kilograma, ali i lošeg raspoloženja i nadimanja. 

Regulisanje metabolizma

Bicom biorezonantnom metodom možete poboljšati rad Vašeg metabolizma i na potpuno neškodljiv način regulisati njegove prirodne funkcije. Ova metoda uz naš stručni tim lekara i Bicom terapeuta problemu pristupa na holistički način koji polazi od osnovne ideje da telo, um i duh čine jednu nerazdvojnu celinu koja se kao takva mora uzimati u obzir pri lečenju.

Neurodermatitis

Neurodermatitis ili atopijski dermatitis je hronična upalna bolest koja se najčešće javlja kod osoba sklonih alergijama. Važnu ulogu u nastanku bolesti ima naslednost, jer od neurodermatitisa najčešće oboljevaju osobe u čijoj porodici već ima obolelih od neke alergijske bolesti.

Lečenje kandide

Bicom testiranjem otkrivamo infekciju kandidom koju uspešno lečimo. Tokom terapija pacijent treba da se pridržava uputstva o pravilnoj ishrani (izbacivanje svih vrsta šećera, belog brašna, kvasca) – kandida dijeta – sve do potpunog izlečenja ali i nekoliko meseci posle, kako se infekcija ne bi ponovo javila.

Jačanje imuniteta

Biorezonantnom terapijom pomažemo pacijentima da se oslobode napetosti, nervoze i hroničnog stresa. Otkrivajući „greške“ u ishrani i načinu života, koji su doveli naš organizam u stanje promenjenog imuniteta, pomažemo u oporavku i sprečavanju nastanka hroničnih i drugih teških bolesti.

Hronične bolesti

Hronična bolest je bolest ili drugo zdravstveno stanje koje ima perzistentnu ili dugotrajnu prirodu. Uzrokovana kombinacijom mnogih faktora, manifestuje se dugim periodom latencije i trajanja. Ono čime se mi bavimo je: otkrivanje opterećenja organizma kojima se zapadna medicina ne bavi

Sunisitis

Sinusitis je upala sluznice nosa i sinusa – rhinosinusitis. Akutni sinusitis je nagla upala sluzokože i traje između 10 dana do 4 nedelje. Hronični sinusitis je hronična upala koja, i pored terapije, traje duže do 12 nedelja. Bicom terapijama se uspešno leče svi tipovi sinusitisa. Mnogobrojni pacijenti osećaju veliki boljitak.

Sindrom iritabilnog kolona

Sindrom iritabilnog kolona je hronično stanje poremećenog pražnjenja creva usled povećanog motiliteta creva. Poznato je kao “nervozna creva”. U lečenju se obavezno primenjuje promena načina ishrane i regulacija stresa.

Seboroični dermatitis

Seboroični dermatitis (perut, seboreja) je često, hronično i neprijatno kožno oboljenje. Javlja najčešće posle 40. godine života i češće je kod muškaraca. Može se javiti i kod odojčadi (temenjača), ali se u tom slučaju uglavnom povlači do navršene 3. godine.

Regulisanje hormona i pospešivanje začeća

Bilo da se pripremate za prirodno začeće ili veštačku oplodnju, Bicom testom se pomoću opšte i specifične dijagnostike mogu utvrditi mnogi uzroci koji ometaju začeće.

Autizam, disleksija, ADHD

Razvojni poremećaji kojima se treba pristupiti iz više uglova uključuju terapiju stručnjaka psihologa, pedagoga, logopeda, psihijatra, muzikoterapiju. Značajni udeo zauzima adekvatna ishrana.
Bicom opštom dijagnostikom se mogu utvrditi opterećenja za koja se pokazalo da mogu uticati na pojavu i razvoj ovih poremećaja.

Psorijaza

Psorijaza je hronično zapaljensko kožno oboljenje. To je sistemska, auto-imuna bolest. Može se javiti u bilo kom životnom dobu, kod oba pola. Terapija mora biti dugotrajna i kontinuirana pod nadzorom lekara dermatologa. Promena režima ishrane, sunčanje i morska voda.

Parkinsonova bolest

Parkinsonova bolest je bolest poremećaja pokreta. Lečenje se sprovodi lekovima koji regulišu nivo dopamina u mozgu, ali ne mogu sprečiti napredovanje bolesti.

Opstipacija

Opstipacija je zastoj ili usporeno pražnjenje stolice iz creva. Bicom terapijama se veoma uspešno reguliše ovaj neprijatan simtom. Pacijenti kažu da već nakon par terapija primećuju odlične rezultate.

Multipla skleroza

Multipla skleroza je hronično autoimuno oboljenje. Karakteriše se oštećenjem mijelinskog omotača u CNS-u i kičmenoj moždini. Imuni odgovor je izmenjen, pri čemu imune ćelije napadaju sopstvene antigene na nervnim ćelijama. Tok bolesti se javlja u napadima i remisijama, i nepredvidiv je.

Kardiovaskularni problemi

Najčešće bolesti srca i krvnih sudova su: slabljenje snage mišića srca i insuficijencija srca, aritmije, ateroskleroza, ishemijska bolest srca, angina pectoris, infarkt srca…

Hipertenzija

Hipertenzija je povišeni krvni pritisak iznad 140/90mmHg. Često ne daje simptome, a kada se pojavi znači da je već došlo do oštećenja na unutrašnjim organima. Hipereteznija se smatra esencijalnom, što znači da uzrok nije poznat, a na prvom mestu je stresan način života.

Glavobolje

Bicom biorezonantna metoda se može istaći kao jedna od poželjnih i skoro pa neophodnih terapijskih pristupa u obezboljavanju. Mnogobrojni pacijenti mogu potvrditi da sa početkom Bicom terapija ne samo da dolazi do obezboljavanja, već do poboljšanja sna, rapoloženja, nivoa energije, koncentracije tokom dana i ukupnog kvaliteta života.

Šta je kvantna medicina?

Kvantna medicina je najmodernija grana medicine koja se ubrzano razvija spajajući znanja i teoriju tradicionalne medicine sa savremenim aparatima zasnovanim na kvantnoj fizici. Pristupa čovekovom organizmu kao skupu elektromagnetnih zračenja. Frekvencija zdravih i obolelih organa se razlikuje, a zahvaljujući modernoj tehnologiji možemo izmeriti frekvencije u cilju dijagnostike, ali ih i korigovati u cilju terapije.

Kvantna medicina polako osvaja svet i mogla da bi da postane vodeća medicinska grana u ovom veku. Ovo tvrdi sve više naučnika koji ovoj, široj javnosti i dalje nedovoljno poznatoj medicinskog grani, predviđaju svetlu budućnost.

Na takav zaključak navode njene neizmerne mogućnosti u dijagnostikovanju i blagovremenom otkrivanju patoloških promena u organizmu. Ona, zapravo, detektuje sve promene naizgled zdravog, kao i bolesnog organa. To radi sa visokom preciznošću, čak i kada su najmanje promene ćelije u pitanju, tako da omogućava blagovremenu terapiju. Pored toga, ovaj vid dijagnostike i lečenja u potpunosti je okrenut i prilagođen čoveku, tj. pacijentu.

I upravo se u tom holističkom pristupu dijagnostici i lečenju, sa čovekom u centru pažnje, u kombinaciji sa visokom preciznošću u otkrivanju uzročnika mnogih hroničnih bolesti i alergija, krije sve veća popularnost ove moderne medicinske grane.

Ipak, koliko se god ubrzano razvijala zahvaljujući sofisticiranoj tehnologiji koju koristi, kvantna medicina u svojim metodama integriše i vekovna znanja o ljudskom telu i organizmu, kao i bazične zakone kvantne fizike.

Kvantna dijagnostika potpuno je bezbedna i komforna za pacijenta, koji se posmatra kao celina, odnosno leči se čovek a ne njegova bolest. Testiranjima koje u našoj poliklinici sprovodimo Bicom i e-Lybra aparatima za kvantnu medicinu, dobijamo veliki broj informacija o zdravstvenom stanju pacijenta. Ova vrsta dijagnostike zasniva se na tzv. biološkoj rezonanci, skraćeno “biorezonanci”, jer svaka ćelija emituje talase koji su rezultat biohemijskih procesa u njoj. Kada se normalno elektromagnetno polje u ćelijama poremeti, menjaju se i procesi što dovodi do oboljenja. Prve promene koje nastaju su one u međućelijskoj komunikaciji – i upravo to su one promene koje mi dijagnostikujemo. Tek kasnije nastaju evidentne promene koje mogu biti otkrivene najpre u laboratoriji, a onda i putem i ultrazvuka i drugih dijagnostičkih metoda. – ističe naša Dr Tamara Pejić lekar opšte medicine, homeopatije i kvantne medicine.

Tokom kvantne dijagnostike i terapije nema štetnog zračenja. Ova jedinstvena aparatura može da prati sve etape i prelaze od zdravlja do bolesti, na osnovu promena elektromagnetnih osobina tkiva, pojedinih ćelija i hromozoma. Lekarima pruža mnoštvo informacija, o najsitnijim detaljima, prisustvu bakterija, virusa i parazita, kao i o upalnim, degenerativnim i drugim procesima.

Kvantna medicina se posebno uspešnom pokazala u dijagnostikovanju alergena i lečenju alergija – akutnih, hroničnih, kontaktnih i pseudoalergija. 

Kako kvantna medicina leči?

Važno je znati da biorezonantna terapija ne isključuje ostale metode lečenja. Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim metodama. Ovo proističe iz činjenice da kvantna medicina i biorezonanca ne ometaju već započeto lečenje, niti menjaju dejstvo drugih lekova.
Biorezonantna terapija se može koristiti i preventivno kako bi se sprečio nastanak oboljenja. Na primer, terapija protiv stresa može se koristiti kada smo izloženi velikom stresu i tako neutralisati štetne posledice po organizam. Nakon detaljne anamneze, pravi se terapijska šema za svakog pacijenta ponaosob. Broj tretmana je individualan i zavisi od opšteg stanja organizma, tegoba i bolesti koja se tretira.

Prve terapije podrazumevaju eliminisanje energetskih blokada a u narednim se deluje na aktiviranje rada organa za izlučivanje koji, uz pomoć programa za detoksikaciju, počinju da izbacuju nagomilane toksine iz tela. Iz tog razloga, neophodno je da pacijent svakodnevno unosi minimum dva litra slabomineralne vode, kako bi se toksini uspešno izbacili iz organizma.

Kako izgledaju terapije?

Terapije traju od 30 do 60 minuta i  rade se u intervalu od 7 do 14 dana. Neki terapijski programi mogu se raditi svakog dana. Pacijent tokom terapija sedi ili leži, može da čita, sluša muziku ili da se opušta u smirujućem ambijentu. Leđima je prislonjen na elektrodu preko koje prima terapiju, a lekar-terapeut postavlja na telo pacijenta elektrode preko kojih aparat uzima informacije.

Nakon terapije može se osećati umor, pospanost, vrućina ili hladnoća. Međutim, to su pozitivni odgovori organizma na terapiju koji nestaju brzo.

Kvantna medicina se više od dve decenije uspešno koristi u lečenju gastritisa, čira, astme, bronhitisa, oboljenja štitaste žlezde, dijabetesa, migrena, neuralgija, alergija, ginekoloških, uroloških i još niza oboljenja.

Kontakt