Gojaznost je epidemija modernog društva i jedan od najznačajnijih faktora koji utiču na zdravlje čoveka.

Koji su uzroci gojaznosti?

Uzroci gojaznosti nisu u potpunosti razjašnjeni. Mnogo faktora doprinose njenom nastanku, od onih očiglednih, jednostavnih, do onih koji su sasvim komplikovani. Svakako se najznačajnijim smatraju genetski i metabolički faktori, nezdrav način života savremenog čoveka, uz ishranu koja je neprimerena potrebama organizma (ishrana namirnicama visoke kalorijske vrednosti, brza hrana, predimenzionirane porcije hrane, emocionalno prejedanje). Ishrana zasnovana na bazi namirnica na koje je organizam intolerantan. Tu su i sociokulturološki, psihološki i neuroendokrini faktori (visok nivo kortizola, niži nivoi tiroidnih hormona, policistični jajnici, deficijencija hormona rasta…).

Kao što se može zaključiti iz prethodnog, gojaznost je kompleksan problem i kao takvom mu kvantna medicina i Bicom biorezonantna metoda i pristupaju.

U cilju rešavanja problema gojaznosti, nakon izvršenog testa intolerancije na hranu i drugih neophodnih testova, dobićemo tačne informacije o tome koja vrsta hrane je odgovorna za eventualno usporavanje rada metabolizma, gomilanja kilograma, ali i lošeg raspoloženja i nadimanja. Nakon toga sledi, ciljani razgovor i nutricionističko savetovanje, koje uključuje veliki trud kako bismo pacijentu odredili pravi higijensko dijetetski rezim i motivisali ga da ga primeni.

Sastavni deo terapije podrazumeva:

– Lečenje Candide (ukoliko je potrebno)

– Podsticanje probave na prirodan način

– Detoksikacija organizma (posebno jetra i bubrezi)

– Otklanjanje energetskih i metaboličkih blokada

– Otklanjanje stresa i negativnih psihičkih stanja

Veoma je važno shvatiti podele osnovnih namirnica i imati znanje od čega se sastoje, kojim nutritijentima obiluju i kako deluju na organizam. Sledeća bitna stvar je pravovremeni unos određenih namirnica. Veoma je bitno kada se koji tip hrane u toku dana jede. Više pažnje treba obraćati na to u koje vreme se jede određena hrana, nego koja vrsta hrane je u pitanju. Takođe, pravilno kombinovanje različitih namirnica ima veliku ulogu. Ubrzavanje metabolizma je ključan korak u procesu mršavljenja. Jer upravo je spor metabolizam razlog viška masnih naslaga. Spor metabolizam je produkt gladovanja i dijeta, neredovne ishrane, smanjene fižičke aktivnosti. Oslobađanje od toksina takođe ima veliki uticaj u procesu mršavljenja, jer gojaznost ne nastaje samo taloženjem masti, već i velikih količina toksina i štetnih materija koji remete čulo ukusa i čine da nam se sviđa loša i nekvalitetna hrana, a da nas prava prirodna neobrađena hrana ne privlači, što je neprirodno ljudskom organizmu.

Cilj primene Bicom biorezonantne metode u lečenju gojaznosti je stvaranje dugoročnih i kvalitetnih navika u ishrani, i zdravom životu.

Kontakt