Pedijatrija

Lekar kojem poveravamo zdravlje naše dece nije samo specijalista u belom mantilu. U očima deteta, ali i roditelja, pedijatar je značajna ličnost. Uz izabranog lekara dete odrasta i prolazi neke od najbitnijih stvari u razvoju. Kada je zdravlje naše dece prepušteno brizi najboljih stručnjaka, mnogo smo sigurniji i mirniji.

“Briga za zdravlje i lečenje dece istovremeno je preventivna medicina odrasle populacije”, kaže naš pedijatar pulmolog i Bicom terapeut spec. dr med. Zoran Petrović Dimeski.

Zahvaljujući iskustvu, stručnom kadru i timskom radu, ali pre svega potpunoj predanosti i posvećenosti, u poliklinici Longa Vita najmlađim pacijentima je omogućen visok kvalitet lečenja i zdravstvene nege.

U lečenju dece prate se najnoviji terapijski trendovi, a ono što naš način rada izdvaja od drugih jeste multidisciplinarni pristup u dijagnostici i lečenju, kombinovanjem klasične i komplementarne medicine, kao i bliska saradnja sa kolegama drugih specijalnosti.

Pedijatrija

Pedijatrija obuhvata i objedinjuje tri glavna oblika medicinske delatnosti: preventivu, lečenje i rehabilitaciju. Ovakav koncept sveobuhvatni je temelj savremene pedijatrije koji se primenjuje u našoj poliklinici.

O zdravstvenom blagostanju deteta brinemo kroz opšte, sistematske i specijalističke preglede, dosledno koristeći najbolje metode klasične i komplementarne medicine.

Pedijatrija Poliklinike Longa Vita pruža usluge:

● pedijatrijskog pregleda zdravog deteta – savetovalište u prvoj godini i redovni pedijatrijski pregledi sa ciljem praćenja rasta i razvoja deteta

● pedijatrijski pregled bolesnog deteta – dijagnostika i lečenje u prostoru poliklinike ili kućnim uslovima – inhalaciona terapija, intravenska rehidracija, davanje injekcija (intramuskularno i intravenski)

● sistematski i kontrolni pregledi dece različitih uzrasta

● sistematski pregledi radi upisa u vrtić, boravka u kolektivu, zimovanja, letovanja, uz izdavanje potvrde

● lečenje alergija i respiratornih oboljenja kod dece

● savetovalište za prevenciju i lečenje gojaznosti kod dece

Klasična i integrativna medicina – osnova savremene pedijatrije u poliklinici Longa Vita

U poliklinici Longa Vita u Nišu posebno nam je stalo da zdravlju dece pristupimo na jedan sistematičan i sveobuhvatan način. Gradeći multidisciplinarni pristup dijagnostici i terapiji, naši lekari pedijatri kombinuju metode klasične i komplementarne medicine.

Svi pedijatri u našoj poliklinici su ujedno i lekari integrativne medicine i zagovornici ovakvog vida lečenja kod dece. U prvom redu govorimo o proverenim i priznatim metodama homeopatije i kvantne medicine, koje su potpuno bezbedne za bebe i decu.

Homeopatski lekovi i tretmani su pogodni čak i u trudnoći – kada je žena posebno osetljiva i kada je poželjno izbeći većinu lekova zbog pravilnog razvoja ploda i očuvanja zdravlja trudnice. Homeopatija tako može ublažiti razne tegobe poput mučnina i nesanice, pa čak i olakšati sam porođaj. U slučaju da je to potrebno, lekari preporučuju homeopatske metode i za novorođene bebe koje imaju problema sa grčevima, nicanjem zubića, neurednom stolicom itd.

U našoj klinici zagovaramo holistički pristup zdravlju deteta tokom odrastanja. Homeopatija pomaže da se ojača dečiji imunitet i pritom izbegne preterana upotreba antibiotika. Bilo da dete ima problema sa virusnim i bakterijskim upalama, čestim glavoboljama ili lošom koncentracijom u školi, uz savesnu brigu naših lekara i odgovarajuće homeopatske lekove ove tegobe se mogu efikasno i brzo otkloniti.

Dečija pulmologija

Brigu o onima koje najviše volimo u poliklinici Longa Vita vodi pedijatar pulmolog i Bicom terapeut spec. dr med. Zoran Petrović Dimeski. Prevencija, rano otkrivanje smetnji, pravilna dijagnostika i adekvatna terapija, kao i kontinuirana podrška najbitniji su za kvalitetan život deteta, ali i cele porodice. Kombinovanjem klasične metode lečenja i integrativne medicine koju spec. dr med. Zoran Petrović Dimeski uspešno primenjuje uz pomoć najsavremenije opreme za dijagnostiku i terapiju, ostvarujemo odlične rezultate u lečenju dece sa respiratornim problemima, ekcemima i drugim alergijskim i imunološkim problemima.

Pulomologija poliklinike Longa Vita pruža usluge:

● pregled pedijatra pulmologa

● spirometrija (test plućne funkcije)

● bronhodilatatorni (ventolinski) test

● alergološke kožne probe na inhalacione i nutritivne alergene

● PPD proba

Lekar uzima anamnezu od malog pacijenta i roditelja i obavlja sve neophodne testove. Test plućne funkcije se radi uz pomoć savremenog spirometra prestižnog proizvođača Jeger, čime se osigurava brza i tačna dijagnostika.

Lečenje alergija i respiratornih oboljenja kod dece

U poliklinici Longa Vita radimo i alergotestiranje kod dece. U zavisnosti od simptoma alergijske reakcije pedijatri preporučuju kožni i/ili test krvi. Kod kožnog testa medicinski radnik izlaže pacijenta malim količinama proteina, koji se u potencijalnim alergenima nalaze, blagim ubodom u kožu. Ukoliko se razvije otok, može da se potvrdi alergija. Test krvi je specifični IgE test iz krvi, koji meri količinu alergijom izazvanih antitela u krvotoku.

Pojedina stanja zahtevaju i dodatne testove poput spirometrije i bronhodilatatornog testa, kojim se potvrđuje (ili eliminiše) bronhijalna astma ili neka druga respiratorna bolest.

Kada je lečenje alergija i respiratornih oboljenja kod dece u pitanju, idemo korak dalje u odnosu na druge pedijatrijske ordinacije oslanjajući se na metode kvantne medicine. U našoj poliklinici pacijentima je dostupan najmoderniji aparat za Bicom biorezonantnu dijagnostiku i terapiju, koji omogućava i uspešnu terapiju alergija i respiratornih oboljenja kod dece.

Dijagnostikom na Bicom aparatu može se otkriti pravi uzrok zdravstvenih problema kod dece, a daljim terapijama koje naš lekar propisuje i koje su individualno prilagođene svakom detetu pojedinačno, deluje se na uzrok zdravstvenih tegoba, što za rezultat ima brzo i dugoročno ozdravljenje.

BICOM biorezonantna metoda obuhvata kompletno testiranje funkcionalnog stanja organizma i standardni alergo-test. Ova jedinstvena aparatura može da prati sve etape i prelaze od zdravlja do bolesti, na osnovu promena elektromagnetnih osobina tkiva, pojedinih ćelija i hromozoma. Lekarima pruža mnoštvo informacija, o najsitnijim detaljima, prisustvu bakterija, virusa, gljivica i parazita, kao i o upalnim, degenerativnim i drugim procesima u telu. Takođe je moguće ustanoviti da li je dete alergično, osetljivo ili intolerantno na neku namirnicu. Uz pomoć savremene opreme i stručnog lekarskog tima mnogo lakše se dijagnostikuje osetljivost ili intolerancija na hranu kod dece i propisuje odgovarajuća terapija.

Kvantnom medicinom se mogu tretirati stanja kao što su: učestale alergije, polenska kijavica, neurodermatitis, ekcemi, sinusitis, opstipacija, gojaznost, ADHD, razvojni poremećaji kod dece poput disleksije, autizma, kao i mnogi drugi poremećaji i zdravstvene tegobe.

Važno je znati da biorezonantna terapija ne isključuje ostale metode lečenja. Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim metodama. Ovo proističe iz činjenice da kvantna medicina i biorezonanca ne ometaju već započeto lečenje, niti menjaju dejstvo drugih lekova.

Lečenje kožnih bolesti kod dece

Bebe i deca imaju veoma osetljivu i nežnu kožu koja zahteva posebnu negu i brigu. Roditelji su često zabrinuti zbog promena na koži koje primete kod svog mališana u vidu crvenila, ojeda i različitih ekcema. Veoma je važno da se u ovakvim situacijama posavetuju sa pedijatrom, a on će ih dalje uputiti na lekara specijalistu. Pošto postave dijagnozu, dečiji dermatolozi propisuju odgovarajuću terapiju i čine sve što je u njihovoj moći da se dermatološki problem kod deteta reši.

Atopijski dermatitis, solarni eritem, vaskularne malforacije – samo su neka od kožnih oboljenja koja pogađaju bebe i malu decu. Osim toga, u našoj dermatološkoj ordinaciji rešavama i stanja kao što su seboreični dermatitis, ujedi insekata, bradavice, akne. Obavljamo i dermoskopske preglede mladeža. O najmlađima sa kožnim problemima se brine specijalista dermatovenerologije prim. dr sci. Danijela Popović.

U lečenju svih pomenutih kožnih oboljenja u velikoj meri se oslanjamo na Bicom dijagnostiku i terapiju, što za rezultat ima izuzetno uspešno lečenje.

Centar za prevenciju i lečenje gojaznosti kod dece i adolescenata

Sve češći problem sa kojim se roditelji suočavaju je prekomerna težina kod dece. U poliklinici Longa Vita osmišljeni su posebno prilagođeni programi prevencije gojaznosti kod dece i adolescenata kojima se kroz kontinuiranu podršku i praćenje deluje na glavni uzrok prekomernog broja kilograma.

Testom intolerancije na hranu dobijamo tačnu informaciju o namirnicama kojima je organizam opterećen i koje negativno utiču na metabolizam deteta. Takođe proveravamo prisustvo patogenih mikroorganizama u telu, hormonski status, ali i sva druga opterećenja u telu. U procesu mršavljenja i detoksikacije kao i desenzibilizacije na prisutna opterećenja, veliku ulogu igraju dijagnostičke metode i terapija kvantne medicine.

Pored opšteg BICOM pregleda, lekar radi i specfični test metabolizma kako bi otkrio postojanje energetske neravnoteže na nivou metaboličkih procesa. U slučaju da testiranje pokaže disbalans metabolizma, pristupa se kombinovanom lečenju (Bicom terapije i regulisanje ishrane). Ovakav pristup povećava šanse za delotvorno i blagovremeno vraćanje organizma u stanje balansa, bez suvišnih kilograma.

Bicom dijagnostika obuhvata testiranje metaboličkih procesa (metabolizam ugljenih hidrata, proteina, aminokiselina, masti, stanje crevne apsorpcije, aktivnost enzima, detoksikacija međućelijskog tkiva, itd.),  ali i utvrđivanje uzroka gojaznosti kod dece. Da li je dete razvilo zdravstveni problem usled preosetljivog metabolizma, intolerancije na hranu ili postoje genetske predispozicije za gojaznost?

Rezultati testa pokazuju i da li se problem manifestovao na duhovnom, energetskom, mentalnom, psihičkom, emotivnom, vegetativnom ili fizičkom planu, kao i da li postoji povezanost između emotivnog i psihičkog stanja i konzumiranja hrane.

Dečija fizijatrija i rehabilitacija

U pedijatrijskoj ordinaciji poliklinike Longa Vita posvećeno se bavimo lečenjem i fizikalnom terapijom dece u najranijem i kasnijem uzrastu. Sa ciljem da detetu pruži svu potrebnu pomoć u sticanju i razvijanju motoričkih veština, naš tim lekara specijalista pruža usluge lečenja porođajnih trauma kao što su prelomi i parezeplexus brachialis, potom deformiteta vrata, stopala, raznih razvojnih asimetrija i poremećaja tonusa, te usporenog motoričkog razvoja i genetskih poremećaja.

U kasnijem uzrastu usluge specijalizovane fizijatrije u našoj poliklinici obuhvataju rehabilitaciju povreda mekih tkiva, zglobova i kostiju kod dece, zatim rehabilitaciju i habilitaciju dece sa cerebralnom paralizom, neuromišićnim i reumatskim oboljenjima, lošim držanjem tela i deformitetima grudnog koša, kičme, kolena i stopala.

Izaberite pedijatra za svoje dete u poliklinici Longa Vita
U poliklinici Longa Vita u Nišu pedijatrijske preglede rade:

● spec. dr med. Zoran Petrović Dimeski
● dr Ivana Ilić
● dr Slađana Maksimović

Kao zdravstveni stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom, svi pedijatri u našoj ordinaciji su zagovornici integrativne medicine. Imajući za cilj dugoročno izlečenje i očuvanje zdravlja, lekari pristupaju lečenju malih pacijenata sagledavajući sve probleme, na saosećajan, topao i istovremeno temeljan način.

Spajajući metode klasične i tradicionalne medicine, predanim i posvećenim praćenjem vašeg deteta dok odrasta, pedijatar tako postaje mnogo više od lekara – on je član porodice.

Dečija fizijatrija i rehabilitacija

Fizikalna terapija se fokusira na pomoć deci da steknu motoričke veštine ili poboljšaju kvalitet onih koje već poseduju. Naša poliklinika pruža usluge specijalizovane fizijatrije i rehabilitacije za odojčad, decu i adolescente.

Lečenje alergija

Alergije su danas jako česte, i sigurno je da će jedna od četiri osoba imati neku vezu sa alergijama u toku života. Posebno su česte kod dece. Neke alergije nestaju kako dete raste, iako su mnoge doživotne. Odrasli mogu razviti alergiju na supstance na koje nisu prethodno bili alergični.

Homeopatija

Homeopatija idealna za buduće majke jer može olakšati mnoge simptome poput mučnine, nesanice, promene raspoloženja i kasnije olakšati sam porođaj, bolove i ubrzati eventualno zarastanje rana. U koliko je potrebno, homeopatiju mogu koristiti i novorođenčad.

Kontakt