Bicom biorezonantnom metodom možete poboljšati rad Vašeg metabolizma i na potpuno neškodljiv način regulisati njegove prirodne funkcije. Ova metoda uz naš stručni tim lekara i Bicom terapeuta problemu pristupa na holistički način koji polazi od osnovne ideje da telo, um i duh čine jednu nerazdvojnu celinu koja se kao takva mora uzimati u obzir pri lečenju.

Šta je metabolizam?

Metabolizam je skup hemijskih reakcija do kojih dolazi u ćelijama organizma nakon unosa hrane. Čitav proces ima za cilj da unete hranljive materije pretvori u energiju koju naše telo koristi za rad mišića i organa. Ova energija neophodna je za rast, razvoj i normalno funkcionisanje organizma, i zato se u svakom trenutku u telu dešava na hiljade metaboličkih reakcija.

Kako funkcioniše metabolizam?

Nakon što uzmemo hranu, digestivni sistem koristeći enzime kreće u razgradnju i pretvaranje – proteina u aminokiseline, masti u masne kiseline, ugljenih hidrata u jednostavne šećere (glukozu).

Oko deset procenata kalorija troši se tokom varenja i apsorpcije hranljivih materija, a ostatak prerađenih jedinjenja se putem krvi prenosi do ćelija.

Metabolizam je zapravo “balansiranje” koje opredeljuje koji će se od dva osnovna procesa dalje dešavati sa aminokiselinama, masnim kiselinama i glukozom:

Anabolizam – izgradnja telesnih tkiva i stvaranje zaliha energije, ili

Katabolizam – razgradnja telesnih tkiva i zaliha energije kako bi se dobilo više goriva za trenutne telesne aktivnosti

Šta kontroliše funkcionisanje metabolizma?

Nekoliko hormona endokrinog sistema pomaže u kontroli brzine i smera metabolizma.

Tiroksin, hormon koji proizvodi i oslobađa štitna žlezda, igra ključnu ulogu u određivanju koliko brzo ili sporo će se odvijati hemijske reakcije metabolizma u telu osobe.

Insulin, koji luči pankreas, određuje da li je glavna metabolička aktivnost tela u datom trenutku anabolička ili katabolička. Na primer, veća anabolička aktivnost obično se dešava nakon što pojedemo obrok. To je zato što se ishranom povećava nivo glukoze u krvi – najvažnijeg telesnog goriva. Pankreas oseća ovaj povećani nivo glukoze i oslobađa insulin, koji dalje signalizira ćelijama da povećaju svoje anaboličke aktivnosti.

Metabolizam je složen hemijski proces, a ono na šta ljudi misle kada kažu “metabolizam”, zapravo je bazalni metabolizam (BMR – basal metabolic rate) odnosno brzina kojom telo čoveka „sagoreva“ energiju dok miruje.

Neko sa niskim BMR-om ima tendenciju da vremenom dobije više kilograma telesne masti od osobe istog rasta i godina koja ima prosečan BMR, uprkos tome što jedu istu količinu hrane i podjednako su fizički aktivni.

Od 70-80% ukupne energetske potrošnje kod prosečne osobe ode na bazalni metabolizam. Što je osoba fizički aktivnija, ovaj odnos se menja, pa profesionalni sportisti mogu preokrenuti odnos u korist radnog metabolizma.

Metabolizam, dakle, zavisi od fizičkih karakteristika osobe i njenih aktivnosti.

Šta može negativno uticati na metabolizam?

Na metabolizam mogu negativno uticati genetska predispozicija (nasledni faktor), ali i način života.

Neki od najčešćih uzroka lošeg metabilizma su: haotičan raspored obroka i preskakanje doručka, premalo hrane (pojačava skladištenje), previše sedenja i premalo kretanja, manjak sna, stres, hormonski disbalans, pesticidi u hrani, opterećenje teškim metalima, prisustvo toksina i parazita, intolerancija na pojedine namirnice…

Kako najefikasnije regulisati loš metabolizam?

Osnovu uspešnog regulisanja lošeg metabolizma predstavlja precizna dijagnostika i adekvatna terapija. Precizna dijagnostika ubrzava rešavanje problema i može sprečiti dalje ugrožavanje zdravlja.

Razvoj kvantne (biorezonatne) medicine, doveo je do toga da se njene moderne metode mogu primeniti najpre u dijagnostici, a potom i u terapiji poremećaja i opterećenja koja su dovela do lošeg metabolizma.

Testiranje i kvantna terapija BICOM biorezonantnim aparatom u potpunosti su  bezbolni i prijatni, a istovremeno i pouzdani.

Dok kvantno testiranje daje precizne rezultate, posebno o opterećenjima metabolizma i pristustvu toksina i parazita, kvantna terapija efikasno uklanja metaboličke i druge blokade i reguliše ravnotežu hormona koji direktno utiču na metabolizam.

Kontakt