Polenska kijavica

Vest o visokoj uspešnosti biorezonantne medicine u lečenju alergijskog rinitisa brzo se proširila među pacijentima i mnogi, ovom metodom, uspevaju da reše svoj dugogodišnji problem koji im je narušavao kvalitet života.

Polenska kijavica, poznata i pod nazivom alergijski rinitis, je uzrokovana alergijskom reakcijom i predstavlja zapaljenje sluzokože koja oblaže nos i grlo. Polensku kijavicu uglavnom izazivaju poleni trave, drveća ili korova, grinje, dlake kućnih ljubimaca kao i buđ iz spoljašnje sredine. Pre svega, javlja se u proleće kada je visoka koncentracija polena u vazduhu.
Polen je naziv za fini prah koji proizvode biljke. Polen trave je najčešći izazivač i utiče na ljude svake godine u periodu maj – jul (kasno proleće do ranog leta). Polen drveća se javlja od marta do maja meseca (rano do kasno proleće) svake godine. Druge osobe mogu biti alergične na polen korova (uključujući koprive i zelje), koji se obično oprašuju od ranog proleća do rane jeseni. Takođe, polen biljke ambrozije može izazvati veoma jake alergijske reakcije (cveta od sredine jula do prvih mrazeva).
Simptomi polenske kijavice se javljaju ubrzo nakon kontakta sa alergenom. To su: svrab u nosu, često kijanje, zapušen nos i česta sekrecija iz nosa, nadražene, crvene i suzne oči, slivanje providnog i vodenastog sekreta iz nosa u grlo vrlo često sa osećajem težine u predelu sinusa. Za razliku od prehlade polenska kijavica nije uzrokovana virusom. Kod pojedinih osoba glavobolje su čest pratilac alergijskih kijavica. Bolest počinje naglo, a tegobe obično traju nekoliko nedelja. Ponekad se javlja povišena temperatura, loše opšte stanje i umor što može da umanji radnu sposobnost ili oteža učenje kod dece.

BICOM biorezonantna metoda je postala poznata po svom brzom i efikasnom lečenju alergijskih rinitisa i drugih alergijskih stanja.

Polenska kijavica spada u akutni oblik alergije i javlja se sezonski, samo u određeno doba godine, svake godine. Međutim, od osoba koje pate od sezonskog alergijskog rinitisa a koje nam dolaze na lečenje, veoma često čujemo da im intenzitet simptoma bolesti nije isti svake godine. Na primer, pacijentu koji je alergičan na polen drveća, polenska kijavica se javlja s početkom marta meseca uz pojavu veoma teških simptoma praćenih alergijskim bronhitisom , otežanim disanjem, glavoboljom i slično. Već sledeće godine, sezonska polenska kijavica se javlja uz izuzetno slabe alergijske simptome, praćene samo blagim peckanjem u očima i pojavom slabe sekrecije iz nosa. Ovo se događa iz razloga što naš imunitet nije isti svake godine. Što je imunitet bolji, simptomi alergije su slabiji. Iz tog razloga je jačanje imuniteta, između ostalog, sastavni deo Bicom terapije u lečenju polenske kijavice.
Struktura polena se često menja usled promene ekološkog stresa. Pored toga u vazduhu ne lete samo čestice polena. S početkom proleća smenjuju se kišni i sunčani dani. Te vremenske prilike pogoduju razvoju plesnih gljivica (buđi) koje rastu u unutrašnjim prostorijama (kupatilo, podrum, suturen), zatim u zemlji u kojoj se gaji cveće i napolju (u baštenskom i šumskom zemljištu, parkovima, fasadama zgrada i slično). Neke on njih šire svoje spore tokom cele godine dok su druge aktivnije u određeno doba godine. Pojedine gljivice mogu otpustiti i do 20 miliona spora u minuti, što je nekoliko puta mnogobrojnije od polena u vazduhu. Gljivice imaju visok afinitet ka sluzokoži bronihija a daju i siptome hronične zapušenosti nosa bez sekrecije, što ukazuje na alergijski otok nosne sluzokože.

Prednost Bicom biorezonantne metode je ta što pacijent u terapijske svrhe može nekoliko dana prikupljati originalne supstance iz svoje kućne, radne i spoljašnje okoline.

To se radi tako što se obostrano lepljiva traka (ili posuda sa običnom vodom) zalepi na sims prozora te se nakon nekoliko dana donese lekaru-terapeutu, kako bi on uključio terapijski program na Bicom aparatu koji će kao ulaznu informaciju imati upravo tu smešu alergena (polena, spora buđi, prašine i drugo) koja je specifična za životno i radno okruženje konkretnog pacijena. Na taj način je terapija mnogo uspešnija, jer na različitim podnebljima, različita su i ekološka staništa biljaka i drugog živog sveta. Takođe, kao ulazna informacija Bicom aparatu može biti i kišnica, zemlja iz bašte i šume, uveli listovi i slično.
Cilj Bicom biorezonantne metode je: izbrisati zapis određenog antigena kao alergena i na taj načih delovati na uzrok problema a ne na nastale posledice tj alergijske simptome.