Vaš problem je kijanje?

Polenska kijavica, poznata i pod nazivom alergijski rinitis, je uzrokovana alergijskom reakcijom i predstavlja zapaljenje sluzokože koja oblaže nos i grlo. Polensku kijavicu uglavnom izazivaju poleni trave, drveća ili korova, grinje, dlake kućnih ljubimaca kao i buđ iz spoljašnje sredine. Pre svega, javlja se u proleće kada je visoka koncentracija polena u vazduhu.

Simptomi polenske kijavice se javljaju ubrzo nakon kontakta sa alergenom. To su: svrab u nosu, često kijanje, zapušen nos i česta sekrecija iz nosa, nadražene, crvene i suzne oči, slivanje providnog i vodenastog sekreta iz nosa u grlo vrlo često sa osećajem težine u predelu sinusa. Za razliku od prehlade polenska kijavica nije uzrokovana virusom. Kod pojedinih osoba glavobolje su čest pratilac alergijskih kijavica. Bolest počinje naglo, a tegobe obično traju nekoliko nedelja. Ponekad se javlja povišena temperatura, loše opšte stanje i umor što može da umanji radnu sposobnost ili oteža učenje kod dece.

Metode lečenja alergija

Poliklinika Longa Vita u svojoj ponudi ima vise načina kojima može uspešno dijagnostilkovati i terapiski tretirati sve vrste alergija i njihovih manifestacija: Pregled kod imunologa, alergologa i pulmologa, pregled (kompletna dijagnostika) i terapije na Bicom i Bicom Optima kvantnom aparatu

Testiranje i lečenje alergija

U našoj poliklinici, pomoću aparata Bicom, testiranjem na preko 200 alergena kako inhalatornih tako i alergena iz hrane, životne okoline i različitih supstanci kojima smo izloženi, jasno dolazimo do rezultata alergo testa čijom daljom analizom pristupamo lečenju.

Šta podrazumeva BICOM pregled

Bicom dijagnostika odnosno Bicom pregled, nema nikakvog štetnog delovanja na čoveka, niti tokom lečenja izaziva bilo kakve nus pojave. Njom se mogu testirati i lečiti osobe u svim životnim dobima, i bebe, mala deca kao i adolescenti.

Pulmologija

Pulmologija se bavi proučavanjem, dijagnostikom i lečenjem oboljenja pluća i disajnih puteva. Preglede obavljaju specijaliste interne medicine sa ubspecijalizacijom iz pulmologije – pulmolozi.

Homeopatija

Homeopatija je pre svega individualan i detaljan pristup svakom pojedincu i cilj je pronalaženje uzroka problema i nastanka određenih bolesti ili manifestacija, a zatim primena homeopatskih prirodnih lekova koji deluju na sam uzrok u cilju potpunog izlečenja.

Kontakt