Šta je Reiki metoda i zašto je sve više lekara preporučuje

Za “Reiki metodu“ ste verovatno čuli, ali je vrlo moguće da o njoj i dalje ne znate dovoljno. Da bismo pojasnili šta Reiki jeste, najpre ćemo reći šta Reiki nije.

Reiki nije nadrilekarstvo, nije religijski pravac, niti bilo kakva mistična radnja.

Reiki je metoda tradicionalne medicine za unapređenje zdravlja koju priznaje Svetska zdravstvena organizacija (SZO), a koju je 2008. godine priznalo i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Za Reiki kažu da je to jedna od najstarijih metoda unapređenja zdravlja, koja se zasniva na korišćenju univerzalne životne energije u cilju povećanja energije u organizmu, jačanja imuniteta i povećanja sveukupnog kvaliteta života.

I sam japanski naziv ove metode znači upravo to Rei – životna, Ki – energija

Svaki organizam sadži u proseku 5 do 10% životne energije, a Reiki nam pomaže da se naš organizam tom energijom napuni čak 90 do 100%. To poboljšava njegovo kompletno fiziološko funkcionisanje, od ćelijskog nivoa preko tkiva, do organa i žlezda.

Reiki metoda ne leči nijednu konkretnu bolest, već celokupno biće, harmonizuje i detoksikuje naš organizam, i podstiče samoozdravljenje. Ipak i neki direktni uticaji mogu se izdvojiti.

Problemi na koje Reiki deluje u “prvoj linji” su: nesanica, migrena, manjak imuniteta, nedostatak fizičke snage, neraspoloženje.

Fiziološki efekti su i poboljšanje kardiovaskularnih, respiratornih i gastrointestinalnih funkcija. Na biohemijskom polju, opada nivo lošeg (LDL), a povećava se nivo dobrog holesterola (HDL).

Psihološki efekti su i povećanje nivoa koncentracije, bolje pamćenje, povećenje kreativnosti.

I na fiziološkom, i na emocionalnom nivou naš organizam je ranjiviji kada u njemu vlada neravnoteža koju mogu prouzrokovati bakterije, virusi, toksini, ili psihosomatski poremećaji, a Reiki upravo deluje na vraćanje balansa našem organizmu.

Iako je Reiki jednostavna metoda koja se sprovodi se tako što se dlanovi terapeuta postavljaju na delove tela druge osobe ili na sopstveno telo, ovom metodom se u terapeutske svrhe mogu se baviti samo obučeni i sertifikovani zdraveni radnici.

U razvijenim zemljama Reiki metoda integrisana je sa metodama savremene medicine. Lekari i medicinsko osoblje u klinikama i porodilištima, naročito u odeljenjima za intenzivnu negu, vladaju Reiki metodom, a lekari često daju pacijentima uput za Reiki terapeuta.

Reiki metoda nema štetnih dejstava, ipak u nekim slučajevima neophodan je prilagođen pristup – za trudnice, ili ljude koji primaju insulin. Zbog usporavanja rada srca, ova metoda ne preporučuje se ljudima koji imaju ugrađen pejsmejker.

Reiki metoda u Nišu sprovodi se u Poliklinici Longa Vita, koja je vodeća ustanova integrativne medicine na jugoistoku Srbije. U savremeno opremljenom i modernom prostoru u samom centru Niša možete dobiti pregled i savet naših lekara, sertifikovanih terapeuta Reiki prirodne energetske medicine.

Povratite balans svog organizma, i iskoristite energiju koja se nalazi oko vas.

Javite se na 0691122358 ili na office@longavita.rs , i zakažite pregled.

 

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt