Rešite se kandidijaze, efikasno i trajno

Ako niste među onima koji su imali problema sa kandidijazom, sigurno ste čuli za nekoga ko jeste. I svakako već znate da se radi o upornoj i neugodnoj infekciji, koja se ne leči brzo i lako. Neki se ovakve dijagnoze već plaše, drugima je neprijatno da o tome govore.

Nema razloga da vam bude neprijatno! U telu svakoga od nas nalazi se kandida.

Pojašnjenja radi, najpre ćemo odvojiti dva slična pojma. Kandida (pod ovim se misli na najčešći soj candida albicans) nije bolest, već vrsta gljivice koja živi u našem organizmu i ima svoju odgovarajuću ulogu u kojoj pomaže našem organizmu da upije hranljive materije iz namirnica koje unosimo.

Drugačije rečeno, ova gljivica koja zapravo predstavlja vrstu kvasca, uobičajeno živi u našim ustima i crevima u određenom broju i pomaže nam u dobrom varenju.

Problem, međutim, nastaje onda kada se kandida iz određenih razloga prekomerno namnoži, te kada se nađe u delovima organizma gde joj prirodno nije mesto. Tada govorimo o bolesti, odnosno kandidijazi.

Ako vam se učini da se o kandidijazi pre dvadesetak godina nije toliko govorilo – potpuno ćete biti u pravu, jer se radi o još jednoj bolesti modernog doba, čijoj je povećanoj učestalosti doprineo savremeni “ubrzani” način života kao i sve češće loše navike urbane populacije.

Kandidijaza se češće javlja kod starijih osoba, dece i trudnica. Ipak, u kojem god dobu da se simptomi jave, ne treba ih zanemarivati. Ukoliko se kandida ne leči, može se desiti da prodre i u krvotok i na taj način zahvati i ugrozi organe koji nisu povezani sa probavnim traktom.

Koji su najčešći simptomi i kada s razlogom možete posumnjati da imate kandidijazu?

 • Bele naslage na jeziku
 • Neprijatan zadah
 • Nadutost i drugi problemi sa probavom
 • Hronični prostatitis ili vaginalne infekcije
 • Hormonske smetnje, neredovan ciklus
 • Gljivične infekcije i promene na koži
 • Hronični umor i iscrpljenost
 • Loše pamćenje i oslabljena koncentracija
 • Česte promene raspoloženja, nervoza i depresija
 • Stalna želja za unosom šećera

Koji su uzroci kandidijaze?

 • Preterana upotreba antibiotika
 • Oralna upotreba kortikosteroida
 • Upotreba kontraceptivnih pilula
 • Oslabljen imunitet
 • Ishrana bazirana na belom brašnu i belom šećeru
 • Ispijanje veće količine gaziranih napitaka i kafe
 • Neregulisan dijabetes
 • Dugotrajan stres

 

Lečenje kandidijaze

U konvencionalnoj medicini se često dešava da lečenje kandidijaze bude dugotrajno. Nakon laboratorijskih analiza krvi i stolice, zasniva se uglavnom na terapiji antimikoticima, a koriste se i derivati imidazola kao i polienski antibiotici. Ukoliko je infekcija upornija, ovakvo, medikamentozno lečenje kao nuspojavu može imati druge disbalanse u organizmu.

Pored terapije, a kako bi problem kandidijaze bio trajno rešen – neophodno je promeniti i način ishrane, pa i brojne životne navike.

Može se zaključiti da je za uspešno i potpuno izlečenje kandidijaze, neophodan širi pristup.

Upravo takav pristup, kako u dijagnostici, tako i u terapiji kandidjaze daje kvantna medicina.

BICOM dijagnostika i lečenje

Biroezonantna (kvantna) dijagnostika i lečenje, predstavljaju najsavremeniji pristup u otkrivanju i lečenju kanidijaze, bez nuspojava.

BICOM testiranjem, a potom i terapijom na BICOM aparatu kandidijaza se uspešno leči, a koncentracija kandide u organizmu ponovo se dovodi na normalan nivo.

I prilikom ovog metoda dijagnostike i lečenja, neophodno je da se pacijent pridržava uputstava o pravilnoj ishrani koja u tim danima podrazumevaju takozvanu kandida dijetu.

Ova dijeta koja obuhvata i izbacivanje svih vrsta šećera, belog brašna i kvasca, sprovodi se do potpunog izlečenja, ali i par meseci nakon toga, kako se infekcija ne bi ponovo javila.

Poliklinika Longa Vita, koja se nalazi u samom centru Niša, regionalni je lider u biorezonantnoj medicini, i građanima Niša i juga Srbije pruža mogućnost dijagnostike i lečenja kandidijaze najmodernijim BICOM aparatom.

Uz usluge kvantne (biorezonantne) medicine, dostupno je i nutricionističko savetovanje, kao i izrada plana ishrane, što može biti od velike pomoći pacijentima koji uspešno završe lečenje kandidijaze, kako bi se potpuno oporavili od iscrpljujućeg perioda bolesti.

Javite nam se još danas na 0691122358 ili na office@longavita.rs , i zakažite pregled.

Pobedimo kandidijazu, zajedno.

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt