NOVO u Poliklinici Longa Vita: Dermatologija

Izbor da pored grana medicine kojima smo se do sada bavili u našu ponudu uvrstimo i usluge dermatologije bio je naš ali ujedno i izbor korisnika naših usluga i višegodišnjih pacijenata i prijatelja.

Od početka našeg rada s ponosom smo isticali da se pozitivne promene na našim pacijentima vide najpre na njihovim licima, na njihovom osmehu i odnosu prema okolini. A šta najbolje oslikava ono što se dešava unutar čovekovog organizma, ako ne naš najveći organ – koža.

Longa Vita zdravstveni sistem koji je kroz usluge Longa Vita Aesthetica centra u svojoj ponudi već imao usluge iz oblasti estetske medicine, sada je i logično zaokružen kompletnom ponudom iz dermatologije.

Zdravlje pre lepote, ali i lepota i zdravlje istovremeno, ostaje i dalje jedno od osnovnih načela našeg rada.

Stoga Vam s ponosom predstavljamo naše nove usluge.

ŠTA LEČIMO?

Bradavice na koži – obične (vulgarne), zaravnjene, polne, končaste i mozaične.

Bradavice na koži su prenosive, direktnim ali i indirektnim kontaktom sa zaraženim. Da li će neko podleći virusu zavisi od imuniteta, i stoga su zato su neke osobe podložnije bradavicama.

Hemangiomi – mali crveni mladeži koji predstavljaju sićušne benigne tumore nastale hiperplazijom krvnih sudova. Obično se javljaju u predelu lica, ali i u predelu trupa i ruku.

Keratoze – nastaju preteranim izlaganjem kože štetnim UV zracima, a postoje dva tipa: seboroična keratoza (bezopasni tip promene) i aktinična keratoza (potencijalno veoma opasna jer može ukazivati na prekanceroznu promenu)

Akne na licu – veoma česte kod tinejdžera ali se neretko javljaju i u zrelijem dobu. U slučaju pravovremene reakcije, opšta dermatologija uspešno, bez hirurških tretmana, uz pravilnu terapiju i negu otklanja ove promene.

Ksantelazme – naslage lipida u obliku svetlih pločica koje nastaju uglavnom na licu, oko očiju, i češće kod žena. Mogu biti nasledne, ali ukazivati i na neke druge bolesti u organizmu. Uspešno se uklanjaju radiotalasima.

Papilomi i fibromi – skoro 50% populacije u nekom periodu života na koži primeti neki oblik fibroma i papiloma. Uslovljeni su genetski, a uglavnom su boje boje kože ili malo tamniji, dok su za kožu vezani tankom peteljkom.

Rozacea i kuperoza – bolesti koje napadaju lice, a mogu biti uslovljene genetikom i lošim životnim navikama. Javljaju se crvenilo i suvoća kože na obrazima, a kod muškaraca češće i na nosu.

Detaljnije o bolestima i stanjima koje lečimo možete pročitati ovde.

KAKO LEČIMO?

U zavisnosti od dijagnoze, lečenje može obuhvatati korišćenje krema, tonika, losiona ili antibiotika, dok neke druge promene podrazumevaju manju hiruršku intervenciju.

Napredak tehnologije omogućio je minimalno invazivne tretmane, praktično bezbolne, bez nastanka ožiljka i drugih komplikacija nakon zahvata. Uklanjanje promena na koži može podrazumevati lasersko uklanjanje, primenu salicilne kiseline, tečnog azota, citostatskog preparata, ali i poslednjih godina sve popularniji tretman radiotalasima.

TRETMAN RADIOTALASIMA

Za tretman radiotalasima u Poliklinici Longa Vita koristi se “Ellman Acu Sect” radiofrekventni hirurški aparat koji pruža izvrsnu kontrolu i preciznost što za rezultat ima:

  • Minimalni rizik od nastanka ožiljka
  • Minimalna oštećenja okolne kože
  • Izostanak krvarenja
  • Minimalnu bol nakon primene lokalnog anestetika

Kod Ellman radiofrekvencije uklanja se samo promena na koži i to nakon lokalne anestezije koja se ubrizgava veoma tankom iglom ispod same izrasline. Tretman je kratkotrajan, i može trajati od dvadeset sekundi do dva ili tri minuta.  Odmah nakon tretmana na mestu izrasline pojavljuje se rana na koži koja ne krvari, iste veličine kao i uklonjena izraslina. Potom se formira krasta, a nakon sedam do deset dana i sveži sloj kože koji se ubrzo ujednčava po boji sa okolnom kožom.

Kvantna medicina, u kojoj je Poliklinika Longa Vita reginonalni lider, takođe se već dugi niz godina uspešno primenjuje u terapijama kojima se leče ekcemi i ostale alergijske i imunološke promene na koži. Ove terapije potpuno su bezbedne kako za odojčad i decu, tako i za adolescente i odrasle osobe. Biorezonantnim BICOM aparatom najpre se precizno utvrđuje uzrok promena, nakon čega se one trajno uklanjaju.

Detaljnije o metodama lečenja možete pročitati ovde.

DEČIJA DERMATOLOGIJA

Dečija koža je znatno osetljivija od kože odraslih, zato je deci i posvećena posebna grana dermatologije – dečija dermatologija kojoj se u Poliklinici Longa Vita pridaje posebna pažnja od strane naših iskusnih stručnjaka. Neke od najčešćih kožnih bolesti kod dece koje se uspešno kontrolišu ili leče su:  atopijski dermatitis (ne postoji lek, ali se uspešno kontroliše), vaskularne malformacije, solarni eritem, šuga, akne vulgaris.

Dečijom dermatologijom detaljnije ćemo se baviti u nekom od narednih tekstova, a više o bolestima i načinima lečenja možete pročitati ovde.

ESTETSKA DERMATOLOGIJA

Ova oblast dermatologije i do sada je uspešno razvijana u Longa Vita Aesthetica centru, u kojem su stanovnicima Niša i jugoistočne Srbije dostupne najsavremenije usluge iz oblasti estetske medicine, uz korišćenje najkvalitetnijih materijala.

Botox terapija protiv znojenja, botox terapija bora, hijaluron fileri, hemijski piling, mezoterapija, uvećanje usana, PRP tretman lica, PRP tretman kose, lasersko uklanjanje malja sa lica i tela, lasersko uklanjanje tetovaža, neke su od dostupnih usluga.

U okviru dermatoloških usluga u Poliklinici Longa Vita dostupno je i lečenje polnih bolesti, u čijoj se dojagnostici i terapiji takođe koriste najsavremenija saznanja.

Javite nam se na 0691122358 ili na office@longavita.rs , zakažite pregled i uverite se u kvalitet naših novih usluga.

Neka Vaša koža ostane ogledalo Vaše duše.

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt