Koliko je opasan ujed krpelja?

Stiglo nam je dugo iščekivano sunčano i toplo vreme, zelenilo oko nas mami da svaki trenutak slobodnog vremena provedemo van kuće i u prirodi. Ipak sa toplim vremenom pojavljuju se i kvaritelji uživanja u radostima na travi, a svakako na toj listi nalaze se i dobro poznate krvopije, krpelji! Uglavnom ujed krpelja je bezopasan kao ujed komarca, najčešće ni ne primetimo kada se zakače na kožu.

Međutim oni mogu biti i prenosioci brojnih bolesti, a na našim prostorima najčešće je reč o LAJMSKOJ BOLESTI.

Najveći broj ujeda desi se od ranog proleća sa pojavom lepog vremena, pa sve do kasne jeseni zbog visokih temperatura u našim krajevima. Zanimljiv podatak je da krpelj neprestalno sisa krv i da za 7 dana može da se poveća čak i do 500puta.

Kako krpelj izaziva LAJMSKU BOLEST?

U krpelju se nalazi bakterija BORELIA BURGDORFERI koja se preko ujeda krpelja može ubaciti u krvotok domaćina, prenose je krpelji iz roda Ixodes. Infekcija ovom bakerijom izaziva pojavu LAJMSKE BORELIOZE. Zapaljenskim procesom mogu biti zahvaćeni svi organi ali najčešće su to nervni sistem, srce i zglobovi. Uglavnom izaziva lajmski artritis.

Kako odstraniti krpelja ?

Najbolja opcija jeste da ne pokušavate da odstranite krpelja samostalno, već da se javite stručnom medicinskom osoblju koje će ga odstraniti na adekvatan način.

Važno je da se krpelj odstrani u što kraćem roku od trenutka kada ste ga primetili na koži. Nameće se i pitanje ZBOG ČEGA JE TO VAŽNO?

Ukoliko se krpelj odstrani u prva 24h mogućnost infekcije je izuzetno niska.

Samostalno uklanjanje krpelja primenom hemijskih sredstava nije preporučljivo, jer ova sredstva izazivaju izbacivanje crevnog sadržaja krpelja u telo, te ukoliiko je reč o inficiranom krpelju doći će do zaraze.

Takođe vrlo je moguće da se krpelj ne odstrani ceo, a sve to ubrzava proces infekcije ukoliko je reč o zaraženom krpelju.

Simptomi infekcije nakon ujeda?

Posle odstranjivanja krpelja, važno je propratiti mesto ujeda. Pojava simptoma moguća je čak i do 30 dana od dana ujeda. Na znake crvenila, temperature, malaksalosti, bolova u mišićima i zglobovima treba posetiti lekara.

 

Kako biorezonanca može da pomogne?

U poliklinici Longa Vita brinemo o vašem zdravlju. Dijagnostičkim pregledom putem BICOM biorezonantnog aparata možemo identifikovati prisustvo patogenih mikroorganizama u telu, što znači da možemo da identifikujemo bakteriju Borelia burdogferi.

Takođe možemo utvrditi opterećenost tela virusima, gljivicama, parazitim i bakterijama druge vrste. Svaka ćelija našeg organizma zrači određenom energijom, isto to važi i za patogene mikroorganizme. Svaki mikroorganizam u telu emituje posebnu frekvenciju koju možemo identifikovati i prepoznati pomoću BICOM aparata. Terapijama na BICOM aparatu možemo očistiti organizam od prisutnih opterećenja i poboljšati opšte stanje organizma.

Zakažite pregled na BICOM aparatu i saznajte zašto smo broj 1 biorezonantna poliklinika na jugu Srbije!

Za sve dodatne informacije i zakazivanje javite nam se na 069/1122358 ili office@longavita.rs!

Poliklinika Longa Vita – Poliklinika za celu porodicu!

 

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt