KISELOST ORGANIZMA KAO UZROK RAKA I DRUGIH BOLESTI: Kako je smanjiti i sačuvati zdravlje

Iako “kiselost organizma” može biti uzročnik velikog broja oboljenja i zdravstvenih problema, dobar deo ljudi se sa ovim pojmom susretne tek onda kada se bolest ili tegobe u organizmu jave, a neretko i nakon neuspelih pokušaja lečenja i terapija. Zbog toga smo rešili da Vas u ovom tekstu upoznamo sa pojmom kiselosti organizma i načinima za njenu neutralizaciju suprotnim procesom – alkalizacijom organizma.

Šta je kiselost organizma?

Svi organi u ljudskom telu imaju prilično širok opseg pH vrednosti (koja određuje kiselost ili alkalnost) izuzev krvi u kojoj je ta vrednost uvek između 7,35 i 7,45. Naš organizam sam reguliše nivo kiselosti u organima, ali pre svega u krvotoku. Kako bi omogućio pomenutu optimalnu pH vrednost u krvi, organizam po potrebi iz drugih organa uzima alkalne elemente ostavljajući ih kiselijim. U praksi ovo znači da, ukoliko nezdravom ishranom unosimo veliku količinu namirnica koje izazivaju kiselost organizma, znatno povećavamo mogućnost za preteranu kiselost pojedinih organa. Na primer, ukoliko organizam činimo sve kiselijim, on reaguje na taj način što uzima alkalne elemente iz enzima digestivnih organa i prebacuje ih u krv. Ovo međutim naš probavni trakt čini pogodnijim tlom za razvoj nekontrolisanog broja bakterija, gljivica, kao i za pojavu karcinoma.

Kiselost organizma kao uzrok raka

Brojne međunarodne studije dokazale su da je za sve tumore, nezavisno od porekla, zajedničko kiselo okruženje. Drugačije rečeno: ćelije raka preferiraju kiselo okruženje i ono pogoduje njihovom razvoju. Ovaj, neslužbeno glavni uzročnik karcinoma, otkriven je davne 1923. godine, a njegov pronalazač nemački naučnik Oto Hajnrih Varburg za ovo otkriće dobio je Nobelovu nagradu za medicinu 1931. godine. Pre gotovo čitavog jednog veka, ovaj naučnik dokazao da je uzrok raka antifiziološki način života, tj. antifiziološka ishrana i fizička neaktivnost što ljudsko telo čini kiselom sredinom koja je slabo snabdevena kiseonikom. “Nedostatak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo. Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu. Ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Oduzmete li zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana. Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali ćelije tumora mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka”, tvrdio je dr Varburg.

Simptomi kiselosti organizma

Znakovi koji ukazuju na kiselost organizma mogu biti: umor i nizak nivo energije, oslabljen imunitet, osetljive desni i zubi, kratak dah i kašalj, išijas i ukočen vrat, glavobolja i pospanost, upale mokraćne bešike i bubrega, bolni mišići i zglobovi, lupanje srca, ubrzano starenje i gojaznost, nakupljanje mlečne kiseline u mišićima, alergije i akne, rast gljivica u organizmu (poput kandide), suva i beživotna kosa, tanki i lomljivi nokti, iritacije na koži, razne iritacije oka, upala očnih kapaka, konjunktivitis. Na probavnim organima kiselost se može manifestovati kao čir, gastritis, nadutost, povećana želudačna kiselina.

Kako uspostaviti alkalno-kiselu ravnotežu?

Ako želimo da postignemo pravi odnos kiselog i alkalnog, trebali bismo voditi računa o tome da u danu konzumiramo 75% alkalne i 25% “kisele” hrane. Kako ne bi bilo zabune, ukus hrane (pa i kiseli ukus) ne znači njenu pH kiselost. Limun je hrana kiselog ukusa, koja u organizmu povećava alkalnost.
Telo zakiseljuju: rafinirani šećer, meso, proizvodi životinjskog porekla, gazirana pića, kafa, rafinirana so, rafinirano brašno, margarin, alkohol, duvan, sva industrijski prerađena i konzervirana hrana s konzervansima, veštačkim bojama, aromama, stabilizatorima…
Telo alkalizuju: limun, sirovo povrće, bademi, integralne žitarice, med, heljda, blitva, kiseli kupus, dinja, lan i laneno ulje, maslinovo ulje, alkalna voda, zeleni čaj, avokado, zrele banane, lubenica…

Biorezonantna metoda kao pomoć

U slučajevima kada je naš organizam kiseo, bilo bi dobro najpre uraditi test intolerancije na hranu jer i nepodnošenje neke namirnice doprinosi stvaranju kiselosti. BICOM biorezonantnom metodom koja je dostupna u Poliklinici Longa Vita može se precizno utvrditi koja namirnica smeta organizmu, kako bi se mogla izbaciti iz ishrane i tako doprineti uravnoteženju pH vrednosti organizma.

Uklanjanjem svega onoga što remeti enzimsku ravnotežu, povećanjem unosa vode i redovnom fizičkom aktivnošću možemo učiniti mnogo za svoje zdravlje, i vratiti naše telo u stanje bez bolesti.

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt