Kako prepoznati ALERGIJU na kravlje mleko

Često se danas polemiše o tome da li treba ili ne treba konzumirati kravlje mleko, kao i kakav uticaj ono ima po zdravlje. Mlečni proizvodi oduvek su sastavni deo naše ishrane, još od malena.

Mleko, jogurte, sireve, pavlake i dr. proizvode od mleka konzumiramo tokom cele godine, čak može se reći i svakodnevno. Istraživanja današnjce sve češće ukazuju na štetan uticaj koji mleko može imati na organizam čoveka!

  • Da li svesno ignorišemo signale koje nam organizam šalje i nastavljamo sa konzumacijom kravljeg mleka iako nam ne prija? Odgovor na ovo pitanje je da, donekle. Mnogi ni ne znaju da pate od intolerancije ili alergije na kravlje mleko, već najčešće simptome koje imaju povezuju sa nečim drugim.

Pre svega treba razlikovati alergiju na kravlje mleko i intoleranciju na laktozu!

Intolerancija na laktozu NIJE alergija, ona predstavlja nemogućnost creva da svari mlečni šećer. Laktoza je prirodni šećer koji se može naći u mleku i mlečnim proizvodima.

Što znači da osobe sa intoleranicijom na laktozu mogu koristiti mleko i mlečne proizvode bez laktoze.

Simptomi intolerancije se primećuju brzo po konzumaciji mleka i podrazumevaju mučninu, nadustost, gasove i bolove u stomaku. Mogu se javiti udruženo ili pojedinačno. Laktozna intolerancija se povećava sa godinama!

Alergija na kravlje mleko je alergija na PROTEINE kravljeg mleka.

Ova alergija zastupljenija je kod dece ali neretko se može pojaviti i kod odraslih. Razvija se kada imuni sistem reaguje na proteine iz mleka ili mlečnih proizvoda kao na pretnju po organizam, tada nastaju brojne zdravstvene tegobe.

Simptomi alergije na proteine kravljeg mleka mogu biti:

  • Problemi sa digestivnim traktom: nadutost, bolovi u stomaku, gasovi, mučnina, povraćanje, dijareja i zatvor.
  • Osip po telu, lako zamaranje, bolovi u zglobovima i mišićima, lupanje srca, neobjašnjivo dugotrajno povećanje telesne temperature.
  • Organi za disanje takođe mogu biti pogođeni kijavicom, simptomima prehlade pa čak i astmom.
  • Neurološki problemi koji se mogu javiti su: glavobolja, migrena ili vrtoglavica.

Loša vest za ljubitelje mleka kod kojih je dijagnostifikovana ova vrsta alergije jeste da lečenje podrazumeva isključivanje mleka iz ishrane, kao i namirnica koje sadrže mleko.

Alergija na kravlje mleko kod dece

Ova alergija je načešće alergija koja se javlja kod dece u uzrastu do druge godine života. Bebe su posebno osetljive na kravlje mleko jer nemaju razvijene organe za varenje i razvijen imunitet. Može da se pojavi i kod starije dece koja prethodno nisu imala bilo kakvu reakciju na proteine iz kravljeg mleka!

Kako prepoznati alergiju kod deteta?

Simptomi koji se javljaju slični su kao i kod odraslih – crvenilo oko usta, koprivnjača, otoci u području očiju, lica i druge regije, ekcem, povraćanje, mučnina, iritabilnost, nemir, crevni grčevi, hronični proliv, nekada sa prisustvom niti sluzi i krvi u stolici, malokrvnost, teškoće sa disanjem  i kao posledica svih ovih simptoma javlja se i poremećaj nenapredovanja u razvoju.

Na sreću, osetljivost na kravlje mleko uglavnom nije trajna pojava. Najvažnije je da se alergija na mleko identifikuje što pre.

Biorezonanca i lečenje alergije

BICOM biorezonantna metoda poseban je dijagnostički i terapeutski postupak zasnovan na najnovijim dostignućima biofizike, odnosno kvantne medicine. Putem dijagnostičkog pregleda na bicom aparatu u poliklinici Longa Vita možemo ustanoviti kako intoleranciju na laktozu tako i alergiju na protein kravljeg mleka, kao i sva druga opterećenja organizma, metabolizma i imuniteta, što iz hrane što iz spoljne sredine!

Biorezonatna dijagnostika uspešna je u otkrivanju prisustva ovih opterećenja u našem organizmu, a biorezonantna terapija u njihovom neutralisanju. Terapijama vršimo desenzibilizaciju organizma na prisutne alergene kao i detoksikaciju i oslobađanje od svih identifikovanih opterećenja!

Kada se imuni sistem rastereti reakcije na centralni alergen, raterećuje se i ostalih koje je on „povukao“ sa sobom. Tako rasterećeni imuni sistem adekvatno reaguje, i za takav imuni sistem kažemo da je „jak“!Uspešno lečimo sve kategorije alergija kako akutne, tako i hronične, kontakne i pseudoalergije.

Poliklinika Longa Vita regionalni je lider u biorezonantnoj dijagnostici i terapiji, očekujemo vas!

Za sve informacije možete se javiti i na 0691122358 ili na office@longavita.rs

Poliklinika Longa Vita – Poliklinika za celu porodicu!

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt