Integrativna medicina kao pomoć pri začeću

Statistika koja nam je dostupna na globalnom nivou kaže da se između 30 i 40 procenata žena i muškaraca na planeti susreće sa problemom neplodnosti. Prema anketi koju je nedavno sprovelo udruženje „Šansa za roditeljstvo“, čak 90 odsto građana Srbije poznaje osobu koja je pokušavala ili pokušava da zatrudni.

Uzroci otežanog začeća su mnogobrojni: hormonske promene, nepravilna ishrana, gojaznost, stres, genetski faktori, urogenitalne infekcije, hronočne bolesti.

Neretko ćete od parova koji godinama pokušavaju da dobiju prvo ili drugo dete, nakon pregleda specijalista, ginekologa i urologa, čuti da je „sve u redu sa oboje“, ali da do začeća ipak ne dolazi.

Vantelesna oplodnja predstavlja veliko dostignuće savremene medicine, međutim ni ona ne može pomoći svima.

Treba pomenuti i da se od svakog para koji se priprema za začeće očekuje promena načina života. Eliminisanje konzumacije alkohola, cigareta, opijata. Takođe, promena načina ishrane u korist zdravih masti, proteina, vitamina i minerala, uz eliminaciju šećera.

Može se desiti da do začeća ne dolazi i nakon što ste ispoštovali preporuke specijalista, primenili terapiju i promenili način života.

Ni ovde mogućnosti da povećate šansu za začećem nisu iscrpljene, jer se tada u pomoć može prizvati integrativna medicina.

Među metodama koje je specijalizovani portal Bebo uvrstio u one koje mogu pospešiti začeće jesu i metode koje koje se sprovode u Poliklinici Longa Vita u Nišu, koja je i regionalni lider u oblasti integrativne medicine na jugu Srbije.

Kvantna medicina

Aparatom BICOM, poslednje generacije, za kvantnu dijagnostiku i terapiju, mogu se detetktovati eventualni poremećaji, disbalansi i energetske blokade, dok se biorezonantnom terapijom, istim aparatom, ove bkokade mogu i ukloniti, kako bi se uspostavio energetski balans.

Kao i kod drugih integrativnih metoda, i ovi tretmani zapravo pomažu da se aktivira samoozdravljenje, čime se izbegavaju sve eventualne nuspojave koje bi na drugi način mogle umanjiti šanse za začećem.

BICOM testom se između ostalog mogu utvrditi:  hormonski disbalans polnih žlezdi; bakterije i gljivice koji se mogu naseliti u urogenitalnom sistemu i ometati začeće; potreba za detoksikacijom organa zaduženih za izlučivanje toksina;  energetske blokade u meridijanima i organima

BICOM terapijom se između ostalog:  pomaže regulisanje hormona čiji je balans osnovni za prirodno začeće;  podstiče kompletna detoksikacija organizma; eliminišu patogeni mikroorganizmi i teški metali;  sprovodi energetska stabilizacija

Akupunktura

Suština pomoći akupunkture pri začeću takođe se ogleda u tome da ona može eliminisati neke od otežavajućih i negativnih faktora, kao što su stres, anksioznost, hormonski disbalans.

Istovremeno za akupunkturu se često kaže da je to metoda tradicionalne medicine bez ikakvih nuspojava i štetnih efekata.

Kao i druge integrativne metode, i akupnktura ima holistički pristup, što znači da uzima u obzir i mentalni i fizički profil pacijenta na osnovu čega se kreira adekvatna terapija.

Kada je u pitanju lečenje neplodnosti, akupunkturne igle plasiraju se na specifične tačke na telu kako bi se stimulisalo oslobađanje hormona koji mogu da regulišu menstruaciju i unutrašnji krvotok.

Pored uticaja koji ima na ciklus i rad hormona, akupunktura se pokazala kao dobra metoda za uklanjanje nagomilane napetosti i stresa izazvanog pokušajima da se ostane u drugom stanju što dokazano smanjuje šansu za začeće.

Iskustva pokazuju da akupunktura ima najviše efekata kada se primenjuje kao dopuna za druge terapije neplodnosti, kao što su intrauterina inseminacija i vantelesna oplodnja, navodi Bebo.

Homeopatija

Za razliku od akupnkture koja je drevna metoda, homeopatija je novijeg datuma,

a homeopatska terapija se bazira na principu sličnosti, iliti „slično se sličnim leči“. Obolelom se kao lek daje supstanca koja izaziva slične simptome kod zdravih, koje oboljenje izaziva kod bolesnih.

Iako ne postoje jasni rezultati kliničkih istraživanja, neke od studija pokazuju određene pozitivne rezultate od primene homeopatije kao podrške lečenju neplodnosti.

Holistički prostup vrlo je izražen i u homeopatskoj metodi, i osnovu i početak terapije predstavlja razgovor pacijenta i lekara homeopate, koji je obično traje oko sat i po vremena. Upravo kroz razgovor, homeopata pokušava da pronađe moguće uzroke određenog stanja, u ovom slučaju blokade koje dovode do neplodnosti.

Homeopate obično kažu da im se treba obratiti ako:

  • pokušavate bez uspeha da zatrudnite najmanje tri meseca
  • želite da regulišete hormone i stimulišete menstrualni ciklus
  • ako ste imali pobačaj, izgubili bebu ili iskusili neku veliku žalost koja bi mogla da naruši plodnost
  • ukoliko ste vi ili vaš partner imali emocionalne probleme ili izazove za koje verujete da negativno utiču na plodnost
  • ukoliko imate zapušene jajovode, endometriozu ili druge hormonske ili ginekološke probleme

Iako nije zamena za zvaničnu terapiju, homeopatija može da pruži ne samo dodatnu podršku, već homeopatski lekovi često pročišćavaju traume i stres i dovode organizam u izbalansirano i zdravo stanje na duži period.

Poliklinika Longa Vita prva je i jedina ustanova na jugu Srbije koja je dobila dozvolu Ministarstva zdravlja Republike Srbije za lečenje pacijenata primenom metoda i postupaka homeopatije.

Za sve savete možete se javiti i na 0691122358 ili na office@longavita.rs

Očekujemo vas i u našoj poliklinici koja se nalazi u mirnom delu centra Niša.

Da zajedno povećamo šansu za novi život.

 

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt