Homeopatija za trudnice, porodilje i bebe u Nišu

Da je trudnoća, donošenje novog života na svet i rano materinstvo poseban period u životu svake žene, složićemo se lako. Ipak, sve češće ćemo u današnje vreme čuti i priču o svim problemima koje trudnoća donosi počev od problema koji sve više parova ima oko začeća, preko odstupanja od prirodnog porođaja do izostanka dojenja.

U ovom tekstu ne želimo da sudimo modernim majkama na način “da li su naše bake i majke znale za postporođajnu depresiju?” već da ukažemo na to da sve jača farmakološka industrija ima alternativu u prirodnoj i tradicionalnoj medicini prilagođenoj modernom vremenu.

Pravilo da je “priroda većinu stvari oko porođaja uredila sama” ostaje na snazi, međutim – iako bi naš organizam trebalo da svojim mehanizmima i svojom vitalnom silom sam reguliše disbalanse koji se javljaju u organizmu u periodu trudnoće i dojenja, ponekad odgovor našeg metabolizma može da zakasni, bude tromiji, ili da pod uticajem savremog načina života u potpunosti izostane. Tada “u igru” ulazi homeopatija koja svojim, prirodnim lekovima, može da probudi našu vitalnu silu i da aktivira naš organizam kako bi sam počeo da reguliše nastalu neravnotežu.

Posebno je važno naglasiti da homeopatski lek ne može da naškodi ni trudnici, ni bebi.

O svim prednostima i načinu funkcionisanja homepatske terapije govorili smo ranije, a oni se u jednoj rečenici mogu objediniti zaključkom da – homeopatija prirodnim lekovima, napravljenim po sistemu “slično se sličnim leči” podstiče organizam na samoizlečenje.

Zbog ovoga je Svetska zdravstvena organizacija i podržala homeopatiju kao metodu lečenja, dok je u Srbiji priznata od 2007. godine.

Iako lečenje homeopatskim lekom može potrajati duže, otklanjanje problema biće prirodno i trajno, sa znatno manjom verovatnoćom za recidiv što potvrđuje osnovni princip homeopatije da ona ne leči bolest već leči čoveka.

TOKOM TRUDNOĆE homeopatija može pomoći kod: mučnina (jutarnjih, povremenih, nakon jela), za regulisanje probave (gorušice, zatvora, nadutosti, suve stolice), bolova u leđima, oticanja, povišenog krvnog pritiska, nesanice, razdražljivosti, stalnog osećaja gladi.

TOKOM POROĐAJA homeopatija takođe može biti od pomoći. Postoje homeopatski lekovi koji su odlični kako u psihološkoj tako i u pripremi tela neposredno pred porođaj. Oni pomažu ženi da ne uđe u paniku i strah, opuštaju mišiće karlice i otklanjaju iscrpljenost. Postoje homeopatski preparati za prebrze, kao i za usporene porođaje, takođe i oni koji pomažu prilikom slabih kontrakcija.

NAKON POROĐAJA homeopatski lekovi mogu pomoći pri olašavanju postporođajnih bolova, bržem prestanku kraverenja i zaceljenju nakon carskog reza. Deluju efikasno protiv iscrpljenosti i glavobolja. Regulišu laktaciju ukoliko je slaba i potpomažu regeneraciju dubokih mišića stomaka. Dojilje mogu da koriste homeopatske preparate koji pomažu kod napuklih i bolnih bradavica. Homepoatija veoma uspešno deluje i na čestu postporođajnu depresiju.

Homeopatija za bebe

Homeopatski lekovi nemaju nikakve štetne posledice i nuspojave po zdravlje beba, ni onih tek rođenih. Bebe brzo reaguju na terapiju a može im se, ukoliko to njihovo stanje zahteva, i odmah nakon porođaja dati terapija protiv šoka, trauma, povreda, infekcija.

Za bebe se prave i preparati za smanjenje tegoba kod nicanja zuba, ili iritacije od pelena, takođe za manje posekotine, modrice ili ujede insekata.

Kasnije, homeopatija može pomoći kod tegoba pri nicanju zuba, digestivnih problema koji tom prilikom nastaju, kao i kod infekcija gornjih disajnih organa i puteva.  Takođe, pomaže i kod nesanice i čestog buđenja u toku noći.

Roditelji ne bi trebalo da se brinu, jer kao i kod dece i odraslih, homeopatski lek stimuliše bebine sopstvene snage da se izbori s bolešću, a pri tom ne izaziva alergijske reakcije, kao što je slučaj sa penicilinom ili nekim drugim antibioticima.

Homeopatija u Nišu

Poliklinika Longa Vita prva je i jedina ustanova ovog tipa na jugu Srbije koja je dobila dozvolu Ministarstva zdravlja Republike Srbije za lečenje pacijenata primenom metoda i postupaka homeopatije

Tim iskusnih lekara i homeopata čeka vas u vodećoj integrativnoj poliklinici u ovom delu zemlje, u najsavremenijim uslovima i prostoru u samom centru Niša.

Učinite jedan od najlepših perioda u vašem životu istinski najlepšim.

Javite se na 0691122358 ili na office@longavita.rs , i zakažite pregled.

 

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt