Homeopatija: Prirodnim lekom protiv psihosomatskih bolesti

Proces suočavanja sa postojanjem psihosomatskog poremećaja ili bolesti nije lak. Odlazak lekarima i stručnjacima često se odlaže zbog straha od stigmatizacije, i neizvesnog konvencionalnog načina lečenja.

Međutim, upravo su psihomosmatske bolesti i stanja oblast u kojoj odlične rezultate ima homeopatija. Tako ova sve popularnija oblast medicine, svojim

holističkim i prirodnim pristupom, kako pacijentu tako i načinu i sredstvima lečenja, može biti rešenje za dugogodišnje probleme velikog broja ljudi u savremenom društvu.

O svim prednostima i načinu funkcionisanja homepatske terapije govorili smo ranije, a oni se u jednoj rečenici mogu objediniti zaključkom da – homeopatija prirodnim lekovima, napravljenim po sistemu “slično se sličnim leči” podstiče organizam na samoizlečenje.

Zbog ovoga je Svetska zdravstvena organizacija i podržala homeopatiju kao metodu lečenja, dok je u Srbiji priznata od 2007. godine.

Iako lečenje homeopatskim lekom može potrajati duže, otklanjanje problema biće prirodno i trajno, sa znatno manjom verovatnoćom za recidiv što potvrđuje osnovni princip homeopatije da ona ne leči bolest već leči čoveka.

Na polju lečenju psihosomatskih bolesti, homepatija pokazuje odlične rezultate u lečenju mentalno–emotivnih problema nastalih usled stresnog načina života, kao i posledica svih vrsta stresova: akutnog stresa na poslu, depresije, duševnih poremećaja, strahova, emotivne preosetljivost ili agresivnosti.

Takođe, homepatija je neretko uspešna na polju svih bolesti koje su u klasičnoj medicini klasifikovane kao psihosomatske bolesti nejasnih stanja, koje se ne mogu staviti ni pod jednu dijagnozu, pa se samim tim ne mogu ni lečiti klasičnom medicinom

Mnoga oboljenja iz različitih medicinskih domena, koja su sa emocionalnog prešla na fiziološki nivo, i postoji opasnost da ostave i fiziološke posledice, u vidu trajnog oštećenja ljudskih organa – takođe se mogu se lečiti homeopatski.

Homeopatski lekovi (esencije) koje se najčešće koriste u lečenju psihosomatskih bolesti su:

Gavez – za opšti balans nervnog sistema

Bugenvila – smanjuje osećaj krivice i emotivnu bol

Zova – vraća emocionalnu snagu

Zdravac – vraća osećaj bezbednosti i sigurnosti

Noć i dan – oslobađa od negativnih misli, podstiče hrabrost

Lipa – unosi lakoću dnevne poslovne obaveze

Kaliopsis – obnavlja želju za životom

Jorgovan – razvija intuiciju i maštu

Breskva – donosi empatiju i zrelost

Kajsija – harmonizuje promene raspoloženja

Kopriva – pomaže u prepoznavanju nezdravih i toksičnih situacija

Crni luk – olakšava zdravo tugovanje i pomaže kod PMS-a

Gorocvet – protiv opšteg umora i osećaja pritiska u grudima

Iako su prirodni, i poptuno neškodljivi kada se pravilno koriste, hemopatske lekove nikako ne treba uzimati “na svoju ruku” i treba ih konzumirati jedino nakon pregleda i konsultacija sa sertifikovanim lekarom-homeopatom.

Poliklinika Longa Vita prva je i jedina ustanova ovog tipa na jugu Srbije koja je dobila dozvolu Ministarstva zdravlja Republike Srbije za lečenje pacijenata primenom metoda i postupaka homeopatije.

Tim iskusnih lekara i homeopata čeka vas u vodećoj integrativnoj poliklinici u ovom delu zemlje, u najsavremenijim uslovima i prostoru u samom centru Niša.

Neka naizgled nerešivi problemi budu rešeni na zdrav i bezbolan način.

Javite se na 0691122358 ili na office@longavita.rs , i zakažite pregled.

 

 

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt