Akupunktura – zdravo rešenje za probleme menopauze

Suočavanju sa problemima menopauze u ovom tekstu posvetićemo se na drugačiji način od uobičajenih preporuka i saveta. Onoliko drugačiji način, koliko je drugačijia i metoda koja po svim novijim istraživanjima pomaže i kod ovog stanja.

Kažemo “i kod ovog” jer govorimo o akupunkturi – drevnoj kineskoj metodi za koju je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) potvrdila da blagotvorno deluje kod preko pedeset bolesti i stanja.

Studija koju su sproveli istraživači na Univerzitetu južne Danske utvrdila je da je petonedeljni akupunkturni tretman žena u menopauzi ublažio brojne simptome poput naleta toplote, poteškoća sa spavanjem, promena raspoloženja i razdražljivosti.

Istraživanje je sprovedeno na 70 žena od kojih je polovina podvgrnuta akupunkturi, a druga polovina je činila kontrolnu grupu. Nakon šest nedelja tretmana, žene u akupunkturnoj grupi potvrdile su da osećaju poboljšanje na svim poljima, odnosno da su simptomi menopauze blaži u odnosu na žene u kontrolnoj grupi.

Do sličnog zaključka došli su i turski stručnjaci iz Bolnice za obuku i istraživanja u Ankari. Turski tim, pod rukovodstvom Didem Sunaj, je grupu od 53 ispitanice u menopoauzi podelio u dve grupe. Jedna je imala seanse akupunkture tokom deset nedelja, dok je kontrolna grupa istovremeno imala lažne akupunkturne tretmane, tako što su im iglice nasumice zabadane po telu.

Ovakvo istraživanje, imalo je između ostalog za cilj i da isključi placebo efekat (efekat lažnog leka).

Pokazalo se da su žene iz prve grupe imale manje intenzivne nalete toplote i promene raspoloženja, u poređenju sa onima iz kontrolne grupe. A rezultati su vremenom, kako je odmicao period lečenja akupunkturom, bivali sve bolji.

Jedna od najvećih prednosti akupunkture je ta što se može nesmetano kombinovati sa drugim savremenim ili tradicionalnim metodama lečenja bilo koje bolesti, poremećaja ili stanja, te se zbog toga za akupunkuturu odavno kaže je to medicina bez štete, kontraindikacija i komplikacija.

Iako nije štetna i ne nosi rizike, akupunktura je ozbiljan medicinski tretman, te se izvodi u strogo sterilnim uslovima. Koža mora biti očišćena alkoholom ili jodom, a koriste se sterilne igle napravljene od plemenitih metala.

 

Akupunktura je Nišlijama dostupna u samom centru grada, u Poliklinici Longa Vita, vodećoj integrativnoj poliklinici na jugoistoku Srbije, gde vas u najsavremenijim uslovima i prostoru čeka tim iskusnih lekara i terapeuta.

Istraživanja pokazuju da menoapauza u proseku predstavlja trećinu trajanja života savremene žene. Ne dozvolite da smetnje za koje postoji rešenje utiču na kvalitet vašeg života, jer to je ono što u zrelom dobu dugujete sebi, i ljudima oko vas.

Javite se na 0691122358 ili na office@longavita.rs , i zakažite pregled.

 

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt