Vaš problem je vrat?

Bore na vratu

Bore na vratu se javljaju u vidu horizontalnih linija na pregibima kože i vremenom postaju sve dublje i vidljivije. Koža na vratu je tanja nego na licu i potrebno joj je posvetiti posebnu negu da bismo održavali mladalački izgled. Takođe, struktura vrata je drugačija od lica, mišići i tkivo koje podupire vrat su “slabiji” od onih na licu pa se bore ranije javljaju. Gubljenjem kolagena, elastina, kao i hijalurona, koža postane dehidrirana i često imamo i naboranu kožu vrata u vidu sitnih borica i blagog do umerenog viška kože.

Ako vam ove bore smetaju, znajte da antiage medicina nudi nekoliko rešenja koji daju odlične rezultate. Kada se krene sa prvim znacima starenja i plićim boricama dovoljno je hidrirati i hraniti kožu i stimulisati proizvodnju kolagena i elastina. Ako su promene već dugo prisutne, postoje metode i kombinacije hijalurona koji pravi “armaturu” vrata i umreženog hijalurona koji vraća volumen regije pa su rezultati više nego zadovoljavajući. Svakako najbolju varijantu za vas savetovaće vam doktorica nakon konsultacije.

Faktori koji izazivaju i pogoršavaju bore na vratu

Bore na vratu su prirodni deo starenja, ali postoje faktori koji izvesno mogu ubrzati ovaj proces i učiniti da koža bude još opuštenija. Počev od loših navika u ishrani, preko prekomerne izloženosti suncu i štetnom UV zračenju do štetnih uticaja konzumiranja cigareta – bore se obično više primećuju kada zanemarujemo ove parametre.

Pored pomenutih, uzrok za nastanak bora treba potražiti i u ponovljenim izrazima lica i pokretima koji u određenim položajima izazivaju nabore.

Neretko razlog za veću vidljivost bora na vratu treba potražiti i u nedostatku nege. Skloni smo tome da redovno koristimo kreme i druge anti age preparate na lice, ali da zaboravljamo da proširimo negu na vrat. Tako neretko lice izgleda mladoliko, ali vrat odaje godine.

Važno je da brinete o svom vratu kao što brinete o svom licu. Koristite kremu za sunčanje, hidratantnu kremu ili bilo koji drugi proizvod protiv starenja koji koristite na licu, ali ga nanesite i na vrat.

Kako smanjiti bore na vratu?

Ako ste zabrinuti zbog bora na vratu, dobar korak ka rešenjima bi predstavljao pametan odabir proizvoda za negu kože i uključivanje ovih preparata u redovnu rutinu. Pored toga, neki kozmetički tretmani, kao što su mezoterapija i nehirurški lifting mogu biti efikasni u zatezanju kože i ublažavanju vidljivosti bora. Važno je napomenuti da je zaštita od sunca najbolji način da sprečite dalje oštećenje kože na vratu, pa obavezno koristite kremu za sunčanje sa visokim SPF-om.

U “Aestetika Longa Vita” centru specijalizovani smo za pružanje neinvazivnih rešenja za smanjenje pojave bora na vratu. Naši stručnjaci takođe mogu kombinovati različite tretmane kako bi postigli produžene rezultate i poboljšali glatkoću vaše kože.

Nehirurški lifting lica i mezoterapija su među naefikasnijim antiage tretmanima, jer prilikom ovih tretmana koža na dubinskom nivou dobija svežinu i elastičnost.

Neretko se preporučuje i botox kao proverena i bezbolna metoda, koja podrazumeva ubrizgavanje, tj. injektiranje određenih supstanici ispod kože kojim se mišići parališu i tako sprečava mimika lica koja doprinosi stvaranju bora.

Biarmiranje vrata jedna je od novijih tehnika, u pitanju francuski pristup u podmlađivanju kože vrata koji postaje sve popularniji. Kao inovativna metoda bioreitalizacije i regenerativne medicine naprednija je i od mezoterapija i hijaluronskih filera, pa se zato često preporučuje osobama sa izraženijim borama.

Nakon pregleda naši eksperti mogu savetovati i podvrgavanje tzv. Cellular Matrix tretmanu, kombinaciji PRP tretmana i hijluronske kiseline. Ova antiage strategija se smatra jednom od efikasnijih, jer se u dublje slojeve kože ubrizgavaju supstance i tako deluju stimulišuće, tj. podstiču ćelijsku proliferaciju.

Ukoliko želite da isprobate neki od tretmana podmlađivaja savetujemo vam da potražite mišljenje stručnjaka u najmodernijem centru estetske medicine na jugu Srbije. U “Aestetica Longa Vita” centru pružamo besplatne konsultacije i stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja.

Mezoterapija

U zavisnosti od starosne dobi, stanja i potreba kože, primenjuju se različiti mezo kokteli koji dubinski hrane kožu, daju joj elastičnost, umanjuju bore i daju svežinu i mlad izgled licu i telu.

Nehirurški lifting lica

Ukoliko ne želite da idete na hirurške tretmane, ili se plašite same intervencije, bola i oporavka, Longa Vita Aesthetica Vam nudi nekoliko antiage metoda kojima možete vratiti konture lica, dodati volumen, podmladiti kožu i dobiti efekat koji ste želeli.

Bore

Trenutak kada ugledamo prvu boru na licu svakoj ženi predstavlja stres i početak suočavanja sa procesom starenja. Prvo što većina žena uradi je kupovina kreme protiv bora ali vrlo brzo shvata da one ne mogu vidno popraviti stanje. Srećom, tu na scenu stupa antiage medicina!

Botox

Botox je reč koja je već duže vreme postala sinonim za sve nehirurške antiage tretmane koji koriste injektiranje odredjenih supstanci uspod kože, da bi uklonili ili umanjili vidljivost bora.

Kontakt