Vaš problem su obrazi, brada ili podbradak?

Upali obrazi

Jedan od glavnih znakova starenja je smanjenje volumena lica nastalo gubljenjem masnog tkiva i opadanjem tonusa kože. Kada lice izgubi jedar oblik i volumen, dolazi do obrnutog trougla lepote koji daje umoran i tužan izgled.

Postoji više metoda kojim možemo vratiti mladalački izgled lica i izbor zavisi od procene doktorice i vaših želja. Najčešće se koriste hijaluron fileri posebnih gustina kojima možemo vratiti jedrost jagodica i podići strukturu lica na gore. Ublažavanjem bora i radom na kvalitetu kože, vratićemo jedrinu i hidrataciju i podmladiti se do deceniju.

Uzroci nastanka upalih obraza

Upali obrazi nastaju uglavnom kao posledica normalnog procesa starenja. Kako starimo, telo proizvodi manje kolagena (esencijalni protein koji podržava strukturu kože). Sa gubitkom kolagena, koža počinje da se bora i opušta. Telo takođe gubi potkožnu masnoću (mast ispod površine kože koja čini obraze punim). Svi ovi faktori mogu doprineti upalom izgledu obraza.

Drugi uzroci upalih obraza takođe mogu biti:

  • Ishrana – pothranjenost/preterani gubitak masti
  • Osnovne bolesti i zdravstveni uslovi – tuberkuloza, lipoatrofija, poremećaji u ishrani
  • Životne navike – pušenje, ekstremne vežbe, nedostatak sna

Kako možete sprečiti upale obraze?

Iako je starenje prirodan proces, ipak ne mora nužno uticati na izgled našeg lica, barem ne u nekoj velikoj meri. Moguće je preduzeti određene korake da se spreči pojava upalih obraza, tj. da se sačuva njihov volumen:

  • Jedite zdravo
  • Odmorite se adekvatno
  • Nosite kremu za sunčanje i koristite hidratantne kreme
  • Ostanite hidrirani
  • Izbegavajte prekomerno vežbanje

Svaka od ovih ruitna pomoći će da zadržimo volumen lica čak i dok starimo.

Kako tretirati upale obraze?

Ako su vaš problem upali obrazi, možete biti mirni, jer postoji više rešenja. Regenerativna medicina je napredovala, a brojni tretmani revitalizacije kože mogu vratiti vašoj koži sjaj i željenu elastičnost. U pouzdanom estetskom centru pod nadzorom kozmetičkih stručnjaka možete se podvrgnuti mezoterapiji, nehirurškom liftingu lica ili pak tretmanu modeliranja i nadoknade volumena.

Mezoterapija je revolucionarni korak u svetu antiage medicine. U pitanju je nehirurško kozmetičko rešenje koje ima za cilj smanjenje problematičnih područja ne samo na licu, već i čitavom telu.  Podrazumeva primenu, tj. aplikaciju brojnih injekcija koje sadrže različite vrste lekova, vitamina i minerala. Mezoniti se unose u mezoderm, a kombinacija mezokoktela se pravi u skladu sa svakim jedinstvenim slučajem i specifičnom površinom koja se tretira.

Nehirurški lifting lica je još jedna neinvazivna i regenerativna metoda podmlađivanja kože kojoj se u Longa Vita Aesthetica centru pristupa s posebnom pažnjom. Pre bilo kog tretmana, naši lekari obavljaju  detaljnu digitalnu analizu kože i tek onda daju smernice i savete za tretman. Bezbolan i bezbedan antiage metod podrazumeva korišćenje tehnologije ultrazvuka i radiofrekvencije – uz pomoć Med Contour Multipower aparata. Tretman ima dubinski efekat i stimuliše proizvodnju kolagena.

Obrazima možete vratiti izgubljen volumen modelirajući lice – hijaluronskim filerima. Kod ovog postupka hijaluronska kiselina se ubrizgava u obraze i stvara efekat bujnosti. Neinvazivna i potpuno bezbedna kozmetička procedura trebalo bi da se ponovi nakon godinu i po dana, jer tokom vremena telo apsorbuje kiselinu i efekat volumena postepeno nestaje.

Upali obrazi mogu učiniti da izgledate starije nego što zaista jeste. Ako ih imate, najbolje je da se prvo konsultujete sa lekarom da biste dobili tačnu dijagnozu i najbolji mogući tretman. Pozovite najmoderniji centar estetske medicine na jugu Srbije “Longa Vita Aestethica” i zajedno ćemo pronaći najbrži i najefikasniji način da ga rešimo.

Mezoterapija

U zavisnosti od starosne dobi, stanja i potreba kože, primenjuju se različiti mezo kokteli koji dubinski hrane kožu, daju joj elastičnost, umanjuju bore i daju svežinu i mlad izgled licu i telu.

Nehirurški lifting lica

Ukoliko ne želite da idete na hirurške tretmane, ili se plašite same intervencije, bola i oporavka, Longa Vita Aesthetica Vam nudi nekoliko antiage metoda kojima možete vratiti konture lica, dodati volumen, podmladiti kožu i dobiti efekat koji ste želeli.

Modeliranje i nadoknada volumena lica

Svež, podmladjen i zategnut izgled lica, moguće je postići i bez hirurških intervencija. Ispravljanje sitnih nepravilnosti, dodavanje volumena i modeliranje lica, dovode do simetrije koja daje lepotu i mladost.

Kontakt