Vaš problem je starenje?

Starenje ruku

Starenje ruku je proces smanjenja proizvodnje svih onih prirodnih elemenata koje koža sadrži. Izloženost suncu, stresu i nezdrave navike dodatno ubrzavaju starenje i prve promene možemo videti već od 25 godine života. Lice koje stari prepoznajemo po borama, opuštenosti kože i padu tonusa, proširenim porama, hiperpigmentaciji, suvoj i sivoj boji kože.

Da bi odložili proces staranja trebamo se pravilno negovati unutra i spolja i povremeno potpomognuti novim antiage metodama koje daju provereno dobre rezultate.

Faktori koji utiču da ruke izgledaju starije

Starenje kože je prirodan i neizbežan deo procesa starenja, a ruke su jedno od prvih mesta na kojima se pokazuju znaci starenja. Pojava bora i staračkih pega, gubitak kolagena i elastina koji rezultira labavom,  opuštenom i suvom kožom, krhki i žuti nokti i isturene vene – sve su ovo faktori koji čine da naše ruke izgledaju staro.

Koža na rukama je tanka, pa je gubitak kolagena uočljiviji nego na drugim delovima tela. Drugi razlog je to što su ruke često izložene suncu i štetnim UV zračenjima. Kako možemo uticati na to da naše ruke izgledaju mlado i negovano uprkos godinama?

Nega i hidratacija ruku

Prvi koraci podrazumevaju stalno negovanje ruku. Nanošenje kreme za ruke nakon pranja ruku pomaže da se zadrži vlaga. Hidratacija je ključna u prevenciji suve kože. Ako koristite kremu koja sadrži retinol, možete smanjiti pojavu bora i tako pomoći koži da izgleda glatkije.

Pored toga, važno je da se hidratantne kreme koriste i noću. Upotreba losiona za ruke sa glikolnom kiselinom ili retinolom pomaže u ublažavanju suve, ispucale kože koja se ljuspa.

Zaštitite ruke od UV zračenja

Svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje na ruke može pomoći u sprečavanju ili usporavanju starenja kože. Nakon pranja ruku, trebalo bi da ponovo nanesete kremu za sunčanje kako bi osigurali kontinuiranu zaštitu od štetnih UV zraka.

Smanjite stres

Stres izaziva oslobađanje hormona kortizola, koji može razgraditi kolagen u koži. Posledice su vidljive u vidu bora i opuštene kože. Postarajte se da kontrolišete i ublažite stres tehnikama poput meditacije, vežbi disanja, joge, tai čija i slično.

Nosite zaštitu za ruke

Nošenje rukavica u određenim okolnostima može pomoći u zaštiti ruku i održavanju mladalačkog izgleda. Kada obavljate kućne poslove, rukavice od gume ili lateksa mogu da vas zaštite od kontakta sa jakim hemikalijama (time se sprečava suvoća kože, iritacija i lomljivi nokti).

Nošenje toplih rukavica tokom hladnijih meseci takođe sprečava suvoću i ljuskanje kože.

Antiage tretmani

Kada želite da se dodatno pobrinete za svoje ruke, uz promenu svakodnevnih životnih navika i negu, možete se obratiti i stručnjacima za dodatnu pomoć. Postoje antiage metode koje pomažu da naše ruke uvek izgledaju negovano i lepo.

Makrodermoabrazija je neinvazivna procedura koja uključuje upotrebu specijalnog alata za nežan piling. Postupak može smanjiti pojavu staračkih pega, ali i da pojača efekte određenih kozmetičkih proizvoda, tako što omogućava da prodru u dublje slojeve kože.

Hemijski piling je kozmetički tretman koji koristi kiseline za piling kože. Dovoljno je da jednom mesečno (ili čak jednom u tri meseca) uradite piling pa da se gruba koža na rukama izgladi, a pojava bora svede na minimum. Nakon hemijskog pilinga, važno je svakodnevno nanositi hidratantnu kremu na ruke ako bi se rezultati maksimalno produžili.

Za uklanjanje fleka, neuglednih pigmentacija, staračkih i sunčanih pega možete se obratiti kozmetičaru da uradi PRP “vampirski tretman”. Ovom inovativnom metodom se uz pomoć krvne plazme regenerišu ćelije kože i tako ublažavaju znaci starenja.

Mezoterapija se takođe preporučuje za podmlađivanje i regeneraciju šaka. Kod ovog tretmana u dublji sloj kože se ubrizgavaju mezokokteli koji sadrže kombinacije minerala, vitamina, hijaluronske kiseline i drugih hranljivih supstanci koje su koži potrebne da bi izgledala sveže i zdravo.

Ako je vaš problem starenje ruku, u modernom estetskom centru “Aestetica Longa Vita” nudimo brojna efikasna rešenja. Pozovite ili zakažite onlajn besplatne konsultacije i naš stručni tim će pronaći najbolju metodu za vas.

Hemijski piling

Hemijski pilinzi su posebni medicinski tretmani kojima se specijalnim tečnostima – kiselinama, uklanja oštećeni sloj kože lica, vrata, dekoltea, ruku, leđa. U zavisnosti od dubine oštećenja kože, mogu se primeniti površinski, srednje duboki i duboki hemijski pilinzi. Cilj tretmana je ukljanjanje svih nesavršenosti poput promena u pigmentaciji, fleka, proširenih pora, ožiljaka od akni i stvaranje nove, mlade i blistave ujednačene kože.

Podmladjivanje šaka i uklanjanje fleka

Da li Vam pogled na šake sve češće sklanja osmeh sa lica? Da li primećujete promene poput pigmentacije i različitih fleka na koži? Ako Vas muče ti znaci starenja u koje svakodnevno gledate, antiage medicina ima rešenje.

Kontakt