Vaš problem je starenje?

Starenje kože

Starenje kože počinje sa smanjivanjem proizvodnje kolagena i hijalurona. U zavisnosti od genetike, proces smanjenja proizvodnje kolagena kreće u proseku nakon 25 do 30 godine života i svake godine se gubi po 1 procenat više. Prvo se javljaju male i tanke borice, gubitak volumena i elastičnosti kože, a onda kreće i produbljivanje već postojećih promena. Starenjem koža postaje osetljivija i na UV zrake i mogu se javiti pege, fleke i jača osetljivost na sunčeve zrake. Sporijom regeneracijom ćelija, pada odbrambeni mehanizam kože – njen imunitet, što dodatno uzrokuje i sporije zeceljivanje i postepeno povećanje kožnih infekcija.

Antiage tretmanima u zavisnosti od potreba naše kože, možemo odložiti starenje različitim proverenim metodama koje daju odlične rezultate. Takođe, koža brže stari kada negujemo loše navike poput pušenja, alkohola, nedovoljno konzumiranje vode i loša ishrana. Prve promene najčešće vidimo na licu, zatim vratu, dekolteu, šakama itd. Tretmani koje možete raditi protiv starenja kože su mezoterapija, hemijski piling, PRP “Vampirski tretman”, nehirurški lifting lica, skin needler i makrodermoabrazija.

Faktori koji doprinose bržem starenju kože

Naša koža vremenom prirodno stari. Međutim, postoje izvesni faktori koji nažalost mogu ubrzati ovaj proces. Prerano starenje donosi nam bore, staračke pege, suvoću, gubitak tonusa kože. Usled smanjene proizvodnje kolagena i elastina javlja se i hiperpigmentacija oko grudi i opuštenost.

Uzroke obično treba potražiti u nezdravom životnom stilu i u štetnim faktorima životne sredine.

Izlaganje sunčevom zračenju

Izlaganje suncu izaziva mnoge probleme sa kožom. Ultraljubičasto (UV) svetlo i izlaganje sunčevoj svetlosti ubrzavaju starenje. U pitanju je fotostarenje, stanje koje je odgovorno je za 90% vidljivih promena na vašoj koži. UV svetlost oštećuje ćelije kože i tako doprinosi stvaranju staračkih pega.  

Plavo svetlo koje dolazi od sunca i elektronskih uređaja poput pametnih telefona utiče na kolagen i elastičnost.

Pušenje

Pušenje je štetno po zdravlje, ali kako tačno utiče na našu kožu? Toksini koji se nalaze u nikotinu menjaju naše ćelije, razgrađuju kolagen i elastična vlakna u koži. Rezultat su opuštena koža, bore i ispijeno lice.

Nezdrava ishrana

Ishrana bogata šećerom ili rafinisanim ugljenim hidratima može izazvati prevremeno starenje. Sa druge strane, dijete ispunjeno puno voća i povrća pomaže u sprečavanju prevremenih promena na koži. Dakle, kada jedemo brzu hranu, konzumiramo slatka i gazirana pića, mi zapravo ubrzavamo starenje lica.

Alkohol

Previše alkohola može dehidrirati i oštetiti kožu tokom vremena. Suva koža bez hidratacije ne izgleda lepo, a onda počinju da se javljaju i tipični znaci preranog starenja – fleke, bore, ispucalost.

Loš san

Ćelije kože brže stare kada nemamo dovoljno noćnog sna. Nizak kvalitet sna, loše, isprekidano spavanje ili pak odlazak u krevet nakon ponoći – sve su ovo faktori zbog kojih lice može dobiti ne baš tako željene “ukrase” u vidu bora.

Stres

Visok stepen stresa znači i visok nivo hormona stresa kortizola u telu. Važno je znati da upravo ovaj hormon blokira dve supstance koje održavaju kožu baršunastom, lepom i svežom: hijaluronska sintaza i kolagen. Ukoliko ste često pod stresom, pokušajte da pronađete neku tehniku da se nosite sa izazovnim situacijama kako biste sačuvali mladalački izgled kože.

Antiage tretmani koji usporavaju starenje kože

Najbolje što možete da uradite da usporite prirodno starenje kože jeste da napravite potrebne promene u životnom stilu. Uspostavite zdrave navike u ishrani, ostavite pušenje i alkohol, trudite se da spavate 7 do 8 sati dnevno i da se služite antistres tehnikama kako biste se izborili sa stresom. Smanjite izlaganje sunčevom zračenju i ekranima.

Pored toga, možete izgraditi rutinu nege lica i postarati se da vaše lice uvek bude čisto, negovano i lepo. Za veću stopu uspešnosti postoje određene antiage metode koje zaista pomažu.

Mezoterapija i nehirurški lifting lica su odlične strategije za smanjenje bora i zatezanje lica. Kada ekspert u kozmetičkom salonu ubrzga mezokoktele u kožu, oni je na dubinskom nivou hrane, daju joj elastičnost i svežinu.

Hemijski piling koji radi profesionalac koristeći alfa AHA i BHA kiseline (alfa hidroksi i beta hidroksi kiseline) može u velikoj meri poboljšati teksturu kože i ublažiti bore. AHA I BHA kiselinama se uklanjaju mrtve ćelije kože i tako smanjuje debljina epidermis.

PRP “Vampirski tretman” u svetu poznat kao jedan od najefikasnijih pristupa za podmlađivanje lica i tela. PRP je skraćenica od engleskih reči Platelet Rich Plazma, što znači plazma bogata trombocitima. Prilikom ove biostimulativne metode podstiče se regeneracija ćelija.

Skin needler je savremena, neinvanzivna i nehirurška antiage metoda koja se koristi za ublažavanje kožnih problema. Tretman ultra tankim iglicama pomaže da se ćelije samoobnavljaju.

Makrodermoabrazija je još jedan primer regenerativne medicine na delu. Reč je o tretmanu koji podstiče obnavljanje ćelija kože i tako rešava (ili barem ublažava) probleme poput akni, kreatoze, bora, hiperpigmentacije.

Ukoliko želite da isprobate neki od antiage tretmana savetujemo vam da porazgovarate sa dermatologom i potražite mišljenje stručnjaka u najmodernijem centru estetske medicine na jugu Srbije. U “Aestetica Longa Vita” centru pružamo besplatne konsultacije i stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja.

Hemijski piling

Hemijski pilinzi su posebni medicinski tretmani kojima se specijalnim tečnostima – kiselinama, uklanja oštećeni sloj kože lica, vrata, dekoltea, ruku, leđa. U zavisnosti od dubine oštećenja kože, mogu se primeniti površinski, srednje duboki i duboki hemijski pilinzi. Cilj tretmana je ukljanjanje svih nesavršenosti poput promena u pigmentaciji, fleka, proširenih pora, ožiljaka od akni i stvaranje nove, mlade i blistave ujednačene kože.

Mezoterapija

U zavisnosti od starosne dobi, stanja i potreba kože, primenjuju se različiti mezo kokteli koji dubinski hrane kožu, daju joj elastičnost, umanjuju bore i daju svežinu i mlad izgled licu i telu.

PRP - "Vampirski tretman"

PRP (eng. Platelet Rich Plazma – Plazma bogata trombocitima) je najbolja svetski priznata prirodna metoda podmladjivanja lica i tela. To je tretman biostimulacije Vašom krvnom plazmom i spada u domen regenerativne medicine jer se stimulišu ćelije na najbolji mogući način da prirodno regenerišu Vaše lice i telo.

Nehirurški lifting lica

Ukoliko ne želite da idete na hirurške tretmane, ili se plašite same intervencije, bola i oporavka, Longa Vita Aesthetica Vam nudi nekoliko antiage metoda kojima možete vratiti konture lica, dodati volumen, podmladiti kožu i dobiti efekat koji ste želeli.

Kontakt