Vaš problem su usne?

Gubitak volumena usana / naborane usne

Gubitak volumena usana i sitne borice na njima počinju da se javljaju sa prvim znacima starenja. Gubitkom hijalurona kao i nezdravim navikama i neodgovarajućom negom dolazi do postepenog smanjenja volumena usana i počinju da se javljaju male bore poput linijica koje nam posebno smetaju kada se zadrži karmin. Ovaj problem se lako i brzo rešava hijaluronima specijalno namenjenim za hidrataciju i osveženje usana. Ne morate menjati oblik ako ne želite, niti povećavati usne da biste dobili željeni efekat, dovoljno je pravilno aplikovati kvalitetan hijaluron koji će popuniti sve ono što vam smeta, a vaše usne biti glatke i lepe kao nekada.

Zbog čega usne gube volumen?

Usne su fokalna tačka našeg lica, stoga je sasvim razumljivo što želimo da budu pune, sočne i lepe.

Punoća i svežina usana  povezuju se sa mladošću i lepotom, dok tanke usne čine da izgledamo starije i utiču na simetriju i “ravnotežu” lica.

Vremenom, zbog starenja usne gube volumen. Kako nivoi kolagena prirodno počnu da opadaju, tako koža gubi elastičnost i usne stare. Gubitak kolagena u usnama i okolnim tkivima lica ima negativan uticaj, dolazi do stvaranja vertikalnih linija i bora, a usne poprimaju tanji i često nedefinisani izgled. Pored prirodnog opadanja nivoa kolagena i elastina koje dolazi s godinama, uzrok za sve tanji izgled usana može biti i prevelika izloženost suncu. Ako ste često i previše vani, može doći do dehidratacije
usana, ali i razgradnje  kolagena.

Dodatni faktor rizika jeste konzumiranje duvana. Pušenje može učiniti da vaše usne vremenom izgledaju manje puno. Nikotin “izgladnjuje” usne, uzima kiseonik iz krvi, uzrokujući da deo tkiva  odumre. Pušenje takođe uzrokuje gubitak elastičnosti kože, što dovodi do bora na usnama i oko njih.

Problemi sa zubima, kao što je karijes, razgrađuju strukture koje podupiru zube, zbog čega usne izgledaju tanje. Razne bolesti usta i zuba tako postaju uzrok neuglednog izgleda celog lica, a ne samo usana.

Takođe, ukoliko patite od nedostatka određenih vitamina u organizmu, posledice se mogu videti upravo na usnama. Manjak vitamina B može dovesti do ispucalosti kože i učiniti da usne izgledaju tanko. Zbog toga je važno putem ishrane i adekvatne suplementacije postići  dovoljan nivo vitamina B, posebno B12, za zdravlje i lep izgled kože.

Može li se sprečiti gubitak volumena usana i pojava bora?

Nažalost, proces starenja ne može se zaustaviti. Međutim, postoje antiage metode i tretmani koji mogu pomoći da se starenje uspori. Ukoliko ste pušač, savetuje se da ostavite duvan, jer izuzetno štetno deluje na kožu. Zaštita usana od sunca jednako je važna kao i zaštita ostatka lica i tela. Poznato je da su UV zraci odgovorni za do 90% vidljivog starenja kože, pa stoga koristite kremu za sunčanje širokog spektra sa minimalnim SPF 30 dnevno. Takođe, izbegnite infekcije kože tako što ćete upravljati stresom i jesti namirnice sa visokom nutritivnom vrednošću.

Održite hidrataciju usana. Kada dnevna rutina nege usana podrazumeva i navike koje hidriraju usne, to pomaže u sprečavanju bora i podstiče proizvodnju kolagena. Nošenje hidratantnog balzama za usne i pijenje puno vode svaki dan tokom vremena može napraviti značajnu razliku u vašem izgledu.

Pravilna i dosledna oralna higijena se podrazumeva kao suštinski korak do lepih usana. Četkanje zuba i čišćenje koncem dva puta dnevno i poseta zubaru radi rutinskog čišćenja zuba mogu pomoći da sačuvate lepe i zdrave usne, i naravno, usnu duplju.

Razmotrite povećanje usana uz pomoć filera. Ako su vaše usne izuzetno tanke i smeta vam njihov izgled, možete se poslužiti ovom pouzdanom i bezbolnom antiage metodom kako biste povratili samopouzdanje.

Antiage metoda – dermalni fileri

Najefikasniji način za vraćanje volumena usnama jeste ubrizgavanje dermalnih filera. Tehnika je ovde ključna, jer je anatomija usana složena i zahteva visok nivo stručnosti. Kada se radi u pouzdanom
estetskom centru, uvećanje usana izgleda prirodno i lepo. Naši eksperti rade detaljnu analizu i procenu potrebne gustine i količine filera.

Fileri za usne treba da se ubrizgavaju neposredno ispod kože, gde privlače vodu, što im pomaže da zadrže oblik. Tokom narednih nedelja, fileri se integrišu sa tkivima kože i postaju deo lica. Ovu  proceduru u “Aestetika Longa Vita” centru rade profesionalci, tako da su suptilni, a upečatljivi rezultati
zagarantovani.

Zakažite svoj termin besplatnih konsultacija online ili putem telefona i zajedno ćemo pronaći najbolje i
najefikasnije rešenje za vas.

Uvećanje usana

Nekada su senzualne i simetrične usne bile blagoslov genetike ali danas zahvaljujući antiage medicini možemo da postignemo efekat i korekciju kakvu želimo korišćenjem najboljih svetskih hijaluron filera.

Kontakt