Vaš problem su usne?

Bore iznad usana – pušačke bore

Bore iznad usana nazivaju se pušačke bore, jer nastaju mimikom koja je najsličnija onoj kada se puši cigareta. Kreću kao male površinske linijice koje se produbljuju kako vreme prolazi i daju ružan i umoran izgled lica. Korišćenje pudera samo ih još više naglašava, pa vrlo često žene postaju nesigurne i nezadovoljne izgledom ove regije. U zavisnosti od dubine borica i onoga što želite da postignete, može se primeniti nekoliko metoda koje mogu popraviti izgled i kvalitet kože, ali i popuniti borice potpuno ako je to vaša želja. Metode koje se mogu primeniti su: nehirurški lifting lica, mezoterapija, hijaluron fileri, skin needler i PRP “Vampirski tretman”.

Šta su pušačke bore i zašto se javljaju?

Pušačke bore su male vertikalne linije koje se formiraju na području oko usana i na koži od gornje usne ka nosu. Često se protežu od jedne do druge strane usta, zbog čega lice u ovom predelu izgleda ispucalo i ostarelo. Ova vrsta bora je prirodna nuspojava starenja koja se tokom vremena spontano javlja.

Prirodni proces starenja uzrokuje da naša koža postepeno proizvodi manje kolagena i elastina, esencijalnih proteina koji održavaju našu kožu gipkom i hidratizovanom. Naime, posle 20. godine, naša tela proizvode 1% kolagena i elastina manje svake godine. Rezultati su očigledni – koža je tanja i manje elastična i podložna stvaranju bora.  

Pored procesa starenja, niz jedinstvenih faktora uzrokuje pojavu bora u ustima:

  • genetika
  • pušenje
  • izlaganje suncu
  • Izlaganje suncu
  • Pijenje pića na slamku ili iz flaše
  • osmeh
  • sviranje muzičkih instrumenata poput usne harmonike ili flaute

Pušenje kao faktor rizika

Pušenje je jedan je od primarnih faktora koji dovode do pojave vertikalnih, finih linija i bora oko usta. Toksini iz cigareta inteziviraju razgradnju kolagena i elastina, a istovremeno pušenje fizički opterećuje usta. Ponovljeni pokreti boranja usana i sisanja cigarete proizvode dinamične bore.

Svaki put kada se mišići usta stežu, koža koja se nalazi iznad se nabora, što dovodi do gubitka elastičnosti. Ovaj pokret koji se ponavlja u kombinaciji sa smanjenom količinom kolagena i elastina uzrokuje da se pojave duboke linije oko usana.

Izlaganje suncu

Sunce je još jedan faktor koji može pogoršati pušačke bore oko usana. Koža na našim usnama je veoma delikatna, nežna i tanka i često ostaje nezaštićena. Oštećenje UV sunčanim zracima jedan je od najvećih uzroka preranog starenja. U stvari, sunce doprinosi 80% vidljivog starenja kože, što ga čini jednim od najvećih spoljnih uticaja koji može pogoršati ove fine linije i bore.

Kako se osloboditi pušačkih bora?

Ključ za otklanjanje pušačkih bora je u odabiru tretmana koji vraćaju hidrataciju i elastičnost usnama sa dubokim linijama. Postoje nehirurški tretmani kao što su lifting lica i mezoterapija, koji vraćaju volumen u pukotine, i istovremeno vraćaju koži vlažnost i hidriraju je. Upotrebom mezo koktela koža postaje svežija i dobija mladalački izgled.

U “Aestetika Longa Vita” centru specijalizovani smo za efikasne tretmane protiv bora, koji dugoročno izglađuju fine linije. Pomažemo pacijentima da odmah smanje bore usana, a istovremeno sprečavamo da se u budućnosti ponovo pojave. Naši eksperti detaljno razmatraju svaki pojedinačan slučaj i nakon analize predlažu najbolje tretmane za pušačke bore, uključujući injekcije hijaluronskih filera i PRP “Vampirski tretman” (tretman biostimulacije krvnom plazmom).

Jedan od najbržih i najlakših načina za smanjenje pušačkih bora oko usana je injekcioni tretman za punjenje usana. Fileri za usne vraćaju volumen i izglađuju bore oko usta i gornje usne. Nakon ovog bezbolnog i neinvazivnog postupka koži se dedaje volumen, gotovo momentalno. Fileri hijaluronske kiseline takođe stimulišu prirodnu proizvodnju kolagena u telu, pa se tokom vremena kolagene ćelije izgrađuju i obnavljaju.

U tretiranju pušačkih bora odlične rezultate daje i najsavremenija tehnika mikro-needlinga. Reviderm Skin needler je postupak pri kom se koriste mikroiglice ne bi li se uklonili ili ublažili problemi sa kožom. Najbolje od svega je što su sve pomenute antiage metode neinvazivne, bezbolne i što ne zahtevaju dug oporavak.

Ako su pušačke bore vaš problem, zakažite svoj termin besplatnih konsultacija online ili putem telefona. Stručnjaci u “Aestetika Longa Vita” pronaći će najdelotvorniji pristup i rešenje i smanjiti ili ukloniti pušačke linije u predelu vaših usana.

Mezoterapija

U zavisnosti od starosne dobi, stanja i potreba kože, primenjuju se različiti mezo kokteli koji dubinski hrane kožu, daju joj elastičnost, umanjuju bore i daju svežinu i mlad izgled licu i telu.

Nehirurški lifting lica

Ukoliko ne želite da idete na hirurške tretmane, ili se plašite same intervencije, bola i oporavka, Longa Vita Aesthetica Vam nudi nekoliko antiage metoda kojima možete vratiti konture lica, dodati volumen, podmladiti kožu i dobiti efekat koji ste želeli.

Hijaluron fileri

Još jedan hit u svetu kada govorimo o antiage tretmanima su biorazgradivi hijaluron fileri. Sadrže hijaluronsku kiselinu koja je sastavni deo naše kože i efikasno popunjavaju bore, podmladjuju nas, ulepšavaju i koriguju nepravilnosti na licu.

PRP - "Vampirski tretman"

PRP (eng. Platelet Rich Plazma – Plazma bogata trombocitima) je najbolja svetski priznata prirodna metoda podmladjivanja lica i tela. To je tretman biostimulacije Vašom krvnom plazmom i spada u domen regenerativne medicine jer se stimulišu ćelije na najbolji mogući način da prirodno regenerišu Vaše lice i telo.

Kontakt