TOKSINI: Odakle dolaze, kako utiču na naš organizam i kako ih se osloboditi?!

Da bismo pojasnili šta se pod toksinima podrazumeva i o kojim vrstama toksina govorimo, krenućemo od porekla ove reči. Imenica toksin nastala je – izvođenjem iz prideva toksičan (eng. toxic) što u prevodu znači otrovan.

 

O toksinima, pored čisto hemijskog značenja, danas govorimo i u biohemiji, kvantnoj medicini, psihologiji. Pa tako govorimo i o „toksičnim odnosima“ u vezama, ili na poslu.

I zaista, moderno vreme i ubrzan način života u urbanim sredinama, uz korišćenje svih tehničko-tehnoloških dostignuća, hemijskih proizvoda, veštačke hrane i medikamenata, izložili su čovekov organizam neverovatnom broju toksina.

I dok na toksičnost brzo reagujemo kada je akutna – kad izaziva trenutne i snažne simptome, sasvim je drugačije sa hroničnom toksičnošću. Ogroman broj toksina, koji se mogu i decenijama akumulirati u našem organizmu, takođe može izazvati određena stanja, poremećaje i bolesti.

U tom smislu toksine možemo podeliti na spoljašnje (egzo) toksine i unutrašnje (endo) toksine.

spoljašnje toksine spadaju:  teški metali iz vodovodnih cevi, posuđa, kozmetike, lekova – toksična isparenja (iz sredstava za čišćenje) – pesticidi (u voću i povrću) – plastična ambalaža – ftalati i parabeni (iz proizvoda za čićenje, higijenu ili iz šminke) – negativna zračenja iliti elektrosmog (struja, wi-fi, mobilni uređaji, mikrotalasne pećnice, ruteri, dalekovodi) – amini (hemikalije koje se oslobađaju kuvanjem životinjskih prozvoda na visokim temperaturama) – aditivi – buđi – lekovi

  • Najčešći unutrašnji toksini su: crevne bakterije – kandida – infekcije (Epstein- Barr virus, borellia) – stres – negativne emocije

Nekih smo rizika delimično svesni. Na primer, kada unosimo nedovoljno kvalitetnu hranu, koristimo previše lekova, ili smo pak okruženi uređajima koji emituju zračenje.

  • Stres i negativne emocije predstavljaju ozbiljan izvor toksina na koje mi neretko ne obraćamo dovoljno pažnje, jer se ne uklapaju u našu tradicionalnu predstavu o toksinima.

Međutim, upravo stres i negativne emocije mogu izazvati niz biohemijskih procesa u organizmu koji kao produkt stvaraju toksine.

Emocionalni i psihološki stres nemoguće je u potpunosti kontrolisati i isključiti jer su njegovi faktori brojni i svakodnevni: karijera i problemi na poslu, finansijske poteškoće, toksični lični odnosi, tragični događaji, smrt bliskih osoba, razvodi i raskidi, nerešene traume iz prošlosti…

Vrlo je važno prepoznati simptome opterećenja organizma toksinima.

Među najčešćim simptomima su:  hroničan umor, bol u zglobovima, zapušeni sinusi, glavobolja, gasovi, zatvor, gorušica, nesanica, zadržavanje vode u organizmu, problemi sa gojaznošću, svrab, ekcem, psorijaza, bubuljice, tamni podočnjaci, loš zadah, predmenstrualne tegobe, oslabljen imunitet, hronične infekcije, autoimune bolesti, endokrini poremećaji, neplodnost, alergije…

Ako se simptomi opterećenja toksinima zanemare, mogu se razviti i teže bolesti i stanja – kardiovaskularne bolesti, bolesti centralnog nervnog sistema, karcinomi.

DA LI POSTOJI NAČIN DA SE DEJSTVA TOKSINA UMANJE ILI ELIMINIŠU?

Razvoj kvantne (biorezonatne) medicine, doveo je do toga da se upravo njene moderne metode mogu primeniti u detoksikaciji organizma.

Programi detoksikacije biorezonantnom metodom koji se sprovode u Poliklinici Longa Vita u Nišu, podrazumevaju kvantnu dijagnostiku koja precizno utvrđuje o kojoj vrsti opterećenja je reč, kao i koliki je stepen tog opterećenja.

Nakon toga sledi terapija čišćenja organizma koja se, kao i dijagnostički deo, obavlja najsavremenijim BICOM biorezonantnim aparatom.

Sam program traje oko pola sata, potpuno je bezbolan i odvija se u prijatnoj atmosferi, dok su za potpunu detoksikaciju organizma potrebna tri do četiri tretmana.

Poliklinika Longa Vita, koja se nalazi u mirnom delu centra grada regionalni je lider u biorezonantnoj medicini, dijagnostici i lečenju.

Ako ste u ovom tekstu prepoznali neke od simptoma ili problema koje imate – javite nam se na 0691122358 ili na office@longavita.rs  i zakažite pregled.

Oslobodite se toksina na jednostavan, efikasan i potpuno bezbedan način.

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt