Šta je elektrosmog i kako utiče na nas?

Da bismo uopšte govorili o elktrosmogu i njegovom štetnom uticaju, moramo najpre da pojasnimo šta u stvari označava ovaj pojam.

Elektrosmog je zajednički termin za sve smetnje koje nastaju pod uticajem rada električnih i elektronskih sistema u našem okruženju.

Kućne bežične mreže koje su danas standard u većini domaćinstava, bežični fiksni telefoni, mobilni telefoni, bežični alarmi za decu i bebe, laptovi i desktop računari…  Svi ovi uređaji emituju nevidljivo elektromagnetno zračenje koje se naziva – elektrosmog.

Šta se u našem organizmu dešava pod uticajem ovog zračenja?

Poput uticaja nekih drugih, toksičnih hemijskih materija, tako na nas utiču i električna i elektromagnetna polja iz uređaja i okoline. Kod sve većeg broja ljudi, pod ovim štetnim uticajima, razvijaju se različite bolesti – od slabljenja imunog sistema, kardiovaskularnih bolesti, bolesti centralnog nervnog sistema pa do pojave karcinoma.

Elektrosmog je odgovoran i za stanja poznatija kao elektro-senzitivnost (ES) ili elektro-hiper-senzitivnost (EHS). Njihovi simptomi kod ljudi su: glavobolja, migrene, poremećaji spavanja, hronični umor, depresija, razdražljivost, nestabilan krvni pritisak, promene na koži, pad koncentracije, promena ponašanja kod dece.

Toplina koju proizvodi elektromagnetni talas je bezopasna, ali frekvencija emitovanih talasa može dovesti do problema u radu mozga. Simptomi najčešće nisu trenutni, ali se u dužem vremenskom periodu osećaju posledice dugotrajne izloženosti elektromagnetnim talasima.

Kako se boriti protiv elektrosmoga?

  • Gasite sve izvore zračenja koje ne koristite. U toku noći obavezno isključujte kućni WiFi, mobilni telefon i ostale bežične uređaje.
  • Otvarajte vrata i prozore u stanu što češće. Ovo omogućava da vazduh cirkuliše kroz prostor čime se osvežavaju jonske stukture vazduha od teških čestisa čađi koje su previše naelektrisane.
  • Biljke su prirodni prečišćivači vazduha u zatvorenim prostorijama. Botaničari kažu kako bi trebalo imati najmanje jednu biljku po svakom komadu elektronske opreme.
  • Kućni jonizatori takođe mogu biti od pomoći. Ovaj uređaj šalje zdrave, negativno naelektrisane jone (molekule) u vazduh oko nas i smanjuje nivo nečistoće u vazduhu.

Ipak, ako najveći deo dana provodite za računarom, vozeći automobil, a potom boraveći u stanu punom elektronske opreme, sigurno je da vaše telo svakodnevno prikuplja prekomernu dozu elektrosmoga.

Bicom aparat za biorezonantnu dijagnostiku i terapiju može utvrditi prekomernu dozu akumuliranog smoga i pomoći u detoksikaciji Vašeg organizma.

Poliklinika Longa Vita, koja se nalazi u samom centru Niša, regionalni je lider u biorezonantnoj medicini, dijagnostici i lečenju.

Ako vaš način života, dnevne rutine i funkcionisanja prepoznajete u redovima ovog teksta. Ako redovno kontrolišete svoje zdravlje, ali ipak osećate simptome poput hroničnog umora, glavobolje, neraspoloženja i ostalih prethodno pomenutih simptoma – javite nam se na 0691122358 ili na office@longavita.rs , i zakažite pregled.

Dođite da vas posavetujemo, i pomognemo vam da i u savremenom, tehnološkom okruženju, živite kvalitetnije, zdravije i srećnije.

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt