Sprečite polensku kijavicu i uživajte u proleću

Sa prolećem i cvetanjem biljaka, svake godine se javljaju tegobe kod ljudi osetljivih na polen. Kijanje, zapušen nos, kašalj, suzne otečene oči, otežano disanje – sve su ovo simptomi su koji se javljaju usled prevelike osetljivosti organizma na jedan od najčešćih sezonskih alergena.

Polensku alergiju, odnosno polensku kijavicu, izaziva polenov prah koji se oslobađa iz cvetova biljaka i lepi za sluzokožu disajnih organa. Ljudima sa ovim problemom nekada je savetovano da, uz upotrebu antihistaminika, u „kritičnom periodu“ godine manje izlaze po suvom vremenu, da šetaju samo uveče ili posle kiše, a da tokom dana prozore svojih kuća i stanova drže zatvorenim.

Danas, zahvaljujući Bicom biorezonantnoj metodi, alergiju na polen, odnosno  alergijski rinitis, kao i druga alergijska stanja, moguće je ne samo brzo i efikasno izlečiti, već i preduprediti. Osnovu uspešnog lečenja svih alergijskih reakcija čini precizna dijagnostika, tačna identifikacija alergena, i biorezonantna terapija prilađena svakom pacijentu.

“Da je osnov uspeha svake terapije to da bude prilagođena, govore nam i iskustva naših pacijenata. Oni nam često kažu da intenzitet nije isti svake godine. Ovo se događa upravo zbog toga što i naš imunitet nije isti svakog proleća. Što je imunitet bolji, simptomi alergije su slabiji. Upravo iz tog razloga jačanje imuniteta sastavni je deo Bicom terapije u lečenju polenske kijavice“ – kaže Dr Tamara Pejić iz Poliklinike Longa Vita.

Naša poliklinika se biorezonatnom dijagnostikom i terapijom uspešno bavi već više godina, primećuju i da se struktura alergena sve češće menja usled ekoloških promena. Promenljive vremenske prilike u proleće, smena sunčanih i kišnih dana, pogoduju razvoju gljivica (buđi) koje rastu u unutrašnjim prostorijama, ali i u baštama i parkovima, kao i na fasadama zgrada.  

I na ove, rezidencijalne faktore koji utiču na uzročnike alergije, Bicom metoda ima odgovor.  U cilju precizne dijagnostike, pacijent može nekoliko dana prikupljati originalne supstance iz svoje kućne, radne i spoljašnje okoline u kojoj najčešće boravi. Ovo se radi tako što se obostrano lepljiva traka (ili posuda sa običnom vodom) zalepi na sims prozora te se nakon nekoliko dana donese lekaru-terapeutu, kako bi on uključio terapijski program na Bicom aparatu koji će kao ulaznu informaciju imati upravo tu smešu alergena (polena, spora buđi, prašine i ostalog) koja je specifična za životno i radno okruženje konkretnog pacijenta.

Savremeni način života, urbano okruženje i sve „sterilniji“ uslovi u kojima odrastamo i živimo, doveli su do toga da ljudski organizam sve češće na neke od prirodnih i bezazlenih supstanci reaguje kao na alergene. Prednost Bicom biorezonantne metode je i u tome što ona uspeva da izbriše zapis određenog antigena kao alergena i na taj način deluje na uzrok problema, a ne na nastale posledice tj. alergijske reakcije.

Zato svoj pregled zakažite još danas na 018307251 ili 0691122358, i počnite da uživate u proleću!  

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt