Pedijatar – lekar i član porodice

Verujemo da niste imali sumnju oko tumačenja naslova. Nikada lekar kojem poveravamo zdravlje naše dece nije samo specijalista u belom mantilu. Ni u našim, ni u očima našeg deteta. To je neko uz koga se odrasta, i prolaze neke od najbitnijih stvari u našem razvoju.

Iz ugla moderne integrativne medicine, pacijent ne bi trebalo da bude samo pacijent, već pre svega čovek – pa ovo važi i za najmlađe. Ovakav pristup koji se primenjuje i u Poliklinici Longa Vita, stavlja čoveka i njegovu ličnost u centar pažnje.Tako je i kod dece – poštujući individualnost svakog deteta, napravljena je i opremljena moderna ordinacija za pedijatriju u kojoj se oni u svakom trenutku osećaju ugodno i prijatno.

Briga za zdravlje i lečenje dece je istovremeno preventivna medicina odrasle populacije – kaže dr. Snežana Parlić, pedijatar Poliklinike Longa Vita – Trudimo se ne samo da budemo neko ko će lečiti, već da stvaramo i zdrave navike kod dece. Najlakše je detetu prepisati antibiotik i poslati roditelja u apoteku. Ali upravo je to ona loša navika koja postoji u našem društvu, koju želimo da promenimo. Antibiotik dolazi tek na kraju, i samo ako je zaista neophodan. Na taj se način radi na građenju i jačanju imuniteta kod dece, i stvaranju zdravih i otpornih ljudi. Ranije su se roditelji osećali gotovo nesigurnim ako iz ordinacije ne izađu sa receptom, a sada i oni uviđaju da davanje lekova deci nije uvek najzdravije rešenje. Kao i da izostanak terapije antibioticima ne znači manju brigu, i produženje bolesti kod deteta. Naprotiv, mi situaciju i tok ozdravljenja svakog deteta pomno pratimo, što nam omogućava veliki broj kontrolnih pregleda koji se kod nas na pedijatriji ne naplaćuju.

Pedijatrija Poliklinike Longa Vita pruža usluge:

– pedijatrijskog pregleda – od uzrasta novorođenčeta do adolescencije
– konsultativnog pregleda za decu koja su na dijagnostici i terapiji Bicom aparatom
– praćenje rasta i razvoja deteta – kroz savetovalište i sistematske preglede
– kućne posete
– m. i i.v. injekcije

Postojanje odeljenja za kvantnu medicinu u okviru poliklinike i dostupnost najmodernijeg aparata za Bicom biorezonantnu dijagnostiku i terapiju, omogućava i uspešnu terapiju alergija kod dece, gde se pregled pedijatra može kombinovati i sa pregledom vrhunskog imunologa i alergologa.

Takođe, ukoliko se uoče bilo kakve nepravilnosti u rastu i razvoju dece, u okviru Poliklinike Longa Vita funkcioniše i moderno opremljeno odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u kojem se radi sa decom već od urasta odojčadi pa do adolescencije.

Zbog svega ovoga, važno je za svoje dete izabrati najbolje, najstručnije, i najprirodnije okruženje. Mi smo vam jedno takvo upravo ponudili. Na vama je da upoznavanje sa Vašim lekarom i novim članom porodice zakažete još danas.

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt