Bicom biorezonantnom metodom uspešno dijagnostikujemo intolerancije na hranu. Ishrana utiče na naš svakodnevni život i opšte psihofizičko stanje. Ona može biti lek, a može biti i otrov.
Test intolerancije na hranu potrebno je uraditi u slučajevima pojave neurodermatitisa, dermatitisa, ekcema, psorijaze, edema, opstipacije ili dijareje, viška telesne težine, pojave nadutosti, gorušice, grčeva u stomaku ili sindroma iritabilnog creva, pojave sinusitisa, hroničnog rinitisa ili astme.
Takođe, unosom neodgovarajuće hrane možemo imati učestale migrene, osećati hroničan umor, loše raspoloženje ili nesanicu. Sve navedene tegobe mogu biti izazvane unosom hrane na koju je naš organizam intolerantan.
Šta podrazumeva test intolerancije na hranu?
Test intolerancije na hranu obuhvata testiranje na veliki broj namirinica iz svakodnevne ishrane, histamine i salicilate, testiranje na candidu albicans kao i testiranje do 20 proizvoda koje pacijent donese, a želi proveriti da li mu odgovaraju. Preporuka je da se namirnice na koje je organizam intolerantan isključe iz ishrane na tri meseca dok traje terapija. Tokom ovog perioda, telo se oslobađa od negativnih uticaja tih namirnica, što dovodi do poboljšanja zdravlja.
Da bi se namirnice mogle ponovo konzumirati Bicom terapijom može se izbrisati – zapis određene namirnice kao alergena – te se ista nakon nekog vremena može ponovo konzumirati bez štetnih uticaja na telo.
Koje su uobičajene intolerancije na hranu?
Najčešće intolerancije na hranu podrazumevaju preosetljivost na laktozu, gluten, salicilate i sulfite. Laktoza je šećer koji se nalazi u mleku, za koji nekim ljudima nedostaje enzim potreban za njegovo razgradnju. Posledice su očigledne u vidu naduvavanja, bola u stomaku i dijareje. Ako ste intolerantni na amine, hemikalije koje izazivaju širenje krvnih sudova, to se može manifestovati u vidu crvenila, zagušenja i migrene. Amini ulaze u sastav voća i povrća, čokolade i vina, a ima ga i u sirevima.
Sulfiti su konzervansi koji se koriste u pićima i sušenom voću, a ako ste intolerantni mogu izazvati respiratorne tegobe. Osobe koje reaguju na salicilate razviće simptome slične astmi, glavobolju i zagušenje, pa treba da izbegavaju određeno bilje i začine.
Verovatno jedna od najčešćih i najkontroverznijih intolerancija na hranu je gluten. Takođe poznata i kao necelijačna osetljivost na gluten, intolerancija na gluten je povezana sa simptomima creva kao što su nadimanje, dijareja i mučnina, kao i umor i psihološki simptomi poput depresije.
Benefiti nakon isključenja neodgovarajućih namirnica
Kada se namirnice na koje smo intolerantni isključe iz ishrane, organizam počinje da se regeneriše. Mnogi pacijenti nakon ovog perioda primećuju značajno poboljšanje kako svog fizičkog zdravlja, tako i psihičkih stanja.
Kada se jača imuni sistem, nestanu tegobe izazvane intolerancijom i smanji telesna masa, osoba primećuje da ima više energije, čime je postignuti značajan napredak i boljitak.Pored toga, eliminacija određenih namirnica može da doprinese boljem psihološkom stanju, jer se smanjuje broj stresnih reakcija izazvanih netolerancijom na hranu. Kroz ovaj proces, pacijenti ne samo da se osećaju bolje, već i nauče da prepoznaju pravu ishranu koja odgovara njihovim individualnim potrebama.
Zdravlje kroz pravilnu ishranu i Bicom terapiju
Test intolerancije na hranu predstavlja samo prvi korak u procesu ozdravljenja i regeneracije organizma. Prvi koraci su, dakle, da se ishrana prilagodi i nekompatibilne namirnice isključe. Primena Bicom biorezonantne terapije dodatno poboljšava zdravlje. Ovaj holistički pristup omogućava duboko razumevanje kako hrana utiče na telo i omogućava postizanje dugoročnih rezultata. Postajemo energičniji, zdraviji i lakše je ostvariti balans.