Atopijski dermatitis je hronična upala kože.

Ovaj poremećaj je povezan sa alergijama na hranu, astmom i alergijskim rinitisom. Sam po sebi nije alergijska reakcija na specifičnu supstancu, kao što je slučaj sa alergijskim kontaktnim dermatitisom.

Javlja se najčešće kod dece do 7 godine, a može početi oko 3. meseca života. Počinje izuzetno suvom kožom. Vidljive promene su crvenilo, perutanje, hrapava crvena područja, slična osipu. Intenzivan svrab izaziva češanje i dodirivanje iritirane površine što pogoršava upalu. Atopijski dermatitis nije zarazan. Kod beba, ovakva promena je prvo uočljiva na bradi i obrazima, a može se primetiti i na temenu glave, i ekstremitetima, često simetrično. Kod starije dece na pregibima kože vrata, laktova kolena. Može se javiti i kod odraslih, kada se osip javlja u manjim i organičenim područjima.To su obično koža oko usana, lakat i zadnji deo kolena.

Simptomi:

Uzroci:

Lečenje

Lek koji vam u potpunosti može pružiti oporavak za sada nažalost ne postoji. U lečenju se koriste antiupalni lekovi i intenzivna sredstva za hidrataciju kože.

Međutim, atopijski dermatitis se može kontrolisati Bicom terapijama. Tokom lečenja atopijskog dermatitisa ne mogu se očekivati brzi rezulati. Potrebno je da upoznate šta tačno pogoršava stanje vaše kože, pa ćete uspešno regulisati atopijski dermatitis.

Bicom opštom dijagnostikom mogu se otkriti:

Bicom opštom terapijom može se tretirati atopijski dermatitis:

Dugoročna terapija i preventiva sprečiće ponovno javljanje osipa i upale na duže staze. Protiv dermatitisa se ne može boriti, već je potrebna potpuna promena načina ishrane, života, terapija, što će na duže staze sigurno delovati.

Bicom terapija je potpuno bezbedna i mogu se tretirati bebe i deca kod kojih se ovaj problem najčešće javlja. Uz brojne savete o ishrani, daje veoma dobre rezulatate po iskustvima naših pacijenata.

Kontakt