BAHOVE CVETNE KAPI

Bahove kapi je osmislio i napravio dr Edvard Bah (Edward Bach,1886–1936 g. Vels, U.K) koji je delio mišljenje svojih prethodnika : Hipokrata, Paracelzusa i Hanemana da ne treba lečiti samo fizičku bolest – koja se javlja kao posledica disbalansa u čovekovom organizmu, već treba lečiti celog čoveka kao celinu koja obuhvata jedinstvo uma, duše i tela. On je polazio od pretpostavke da je svako biće zdravo i srećno ako je u harmoniji sa sobom, svojom prirodom i onim što jeste (ne onim što misli ili glumi da jeste). Kada se poremeti harmonija i priroda pojedinca, javljaju se simptomi i negativne emocije poput straha, besa, nesigurnosti…a te emocije kasnije dovode do nastanka bolesti.
Verujući da priroda ima rešenja za sve naše probleme, dr Bah je tražio jednostavno, praktično i delotvorno rešenje koje će delovati na celog čoveka i dovesti ga u idealni balans u kome nema potrebe za bolešću. Tako je došao do cvetnih esencija koje su po njemu i nazvane – Bahove kapi.
Postoji ukupno 39 različitih kapi koje tretiraju skoro sva stanja i emocije u kojima se ljudi nalaze. Svaka vrsta je posebna na sebi svojstven način ali i komplementarna sa drugim kapima i tako pravilnom kombinacijom i pojedinačnim pristupom, svaki klijent dobija baš ono što je potrebno samo njemu da bi napravio unutrašnji sklad i balans celog organizma.
Bahove kapi nam pomažu da se vratimo u stanje balansa, negujemo pozitivne osobine i prevaziđemo prepreke za samoostvarenjem i harmonijom sa sveukupnim okruženjem. Preparati su potpuno bezbedni , mogu ih koristiti deca i životinje i mogu se kombinovati sa svim ostalim terapijama koji sprovodite.
U našoj poliklinici se putem Bicom kvantnog aparata detaljno i precizno utvrđuje koja esencija ili kombinacija je potrebna baš vama. Nakon što se utvrdi i napravi odgovarajuća kombinacija, Bahove kapi primenjujete onako kako će vam preporučiti naš lekar i iskusni Bahov praktičar. Najčešće se kapi koriste 2-4 puta dnevno ili po potrebi a u njihovu delotvornost se morate uveriti i sami. Zato ne gubite vreme i živite u harmoniji sa sobom, svojim emocijama i svetom oko vas na najprirodniji način uz Bahove cvetne kapi.

Kontakt