Masaže

U današnje vreme ubrzanog tempa života i savremenog načina življenja, sve manje vremena posvećujemo sebi i svom telu. Ponekad, gotovo i da zaboravimo na dragocene trenutke i minute koji bi nas relaksirali i udahnuli nam novu energiju.
Previše sedenja za računarom i u kancelariji, stresan posao i tempo života brzo se mogu odraziti na delove našeg tela, posebno na vrat i leđa. Medicinska masaža je idealan način da otklonite bol. Specifična je po svojoj orijentisanosti ka delovima tela koji su posebno izloženi stresu, psihičkom ili fizičkom, ubrzava oporavak organizma, zagreva i opušta tkiva, poboljšava cirkulaciju, a ubrzava izbacivanje štetnih materija i mlečne kiseline. Takođe je vrlo delotvorna kod degenerativnih oboljenja kičme.
Važno je da masažu sprovode profesionalci, diplomirani fizioterapeuti, koji će otkloni sve Vaše tegobe, kao i posledice stresa i lošeg načina života.
Masaža se može koristiti kao terapija ili deo terapije za:
– Eliminaciju stresa
– Ublažavanje spondiloze, lumbaga, išijasa i artritisa
– Razbijanje čvorića nastalih od prekomerne mlečne kiseline u mišićima
– Opuštanje mišića čime se smanjuje pritisak na nerve
– Pospešivanje psihičkog opuštanja
– Popravljanje držanja tela
– Ubrzavanje cirkulacije
– Smanjenje krvnog pritiska
– Opuštanje mišićnog tkiva
– Povećanje fleksibilnosti i pokretljivosti zglobova
– Pospešivanje dubljeg i sporijeg disanja
– Smanjenje glavobolje
– Jačanje imunog sistema
– Brži oporavak nakon sportskih povreda
– Ubrzanje postoperativnog oporavka
– Ubrzanje rehabilitacije nakon povreda koštanog i mišićnog tkiva
– Otklanjanje bola kod hroničnih oboljenja kao što su migrena, artritis, fibromialgija (bol u mišićima, tetivama i kostima)
Terapijski ciljevi masaže mogu značajno varirati i zavise od individualnih potreba. U nekim slučajevima, masaža se preporučuje od strane lekara i može se vršiti kao deo šire terapije i lečenja. Na primer, ukoliko se koristi fizikalna terapija za oporavak od povreda, može se koristiti i terapeutska masaža za opuštanje i poboljšanje tonusa mišića kao i povećanje njihove fleksibilnosti.
Posebno kod sportista, koji su izloženi velikim fizičkim naporima, masaža ne samo da ima lekoviti efekat, već pomaže u održavanju vrhunske kondicije i spremnosti za intenzivne fizičke aktivnosti.
Masaža poboljšava cirkulaciju, što pozitivno utiče na protok kiseonika i hranljivih materija do mišićnih ćelija i pomaže u uklanjanju otpadnih materija i smanjenju otoka i upala. Ovi cirkulatorni efekti masaže mogu imati vrednost u lečenju nekih upalnih stanja, kao što je artritis.
Masaža izaziva reakciju opuštanja, što smanjuje broj otkucaja srca, brzinu disanja i krvni pritisak, poboljšava imuni sistem i smanjuje fizičke posledice stresa.
Pored terapijskih masaža, propisanih od strane naših specijalista fizikalne medicine, u poliklinici Longa Vita dostupne su i ove vrste relaks masaža, za koje možete kupiti i prigodne poklon-vaučere kao savršeno iznenađenje za svaku priliku:
– Masaža lica
– Masaža stopala
– Parcijalna masaža
– Antistres-relaks masaža celog tela
– Refleksna masaža celog tela
– Kraljevska masaža