Ne trpite bol, oporavite se brzo, sprečite nove povrede. Naše savremeno odeljenje za fizikalnu medicinu, opremljeno najmodernijim uređajima za elektroterapiju i kinezi salom učiniće Vaš život lakšim i lepšim.

Fizikalna terapija podrazumeva lečenje veštačkim i prirodnim fizikalnim modalitetima i terapijskim vežbama. Pored primene u lečenju, fizikalni agensi su značajni i u profilaksi, za sprečavanje oboljenja ili posledica oboljenja i povreda. Primenom u okviru adekvatne doze, koja ne ugrožava integritet tkiva, podstiču se prirodni mehanizmi lečenja, terapija je bezbolna i bez štetnih efekata.

Fizikalna terapija se primenjuje u lečenju:

– reumatoloških oboljenja (zapaljenska i degenerativna oboljenja kičmenog stuba i perifernih zglobova – kuka, kolena, ramena; vanzglobna oboljenja)

– neuroloških oboljenja (kod neuralgija, neuritisa, radikulopatija, polineuropatija)

– posttraumatskih stanja (stanja nakon preloma, uganuća, povreda tetiva i ligamenata)

– bolnih stanja

– rana i ulkusa

– oboljenja periferne cirkulacije

– sportskih povreda

Nakon pregleda lekara specijaliste, za svakog pacijenta se pravi individualni plan lečenja koji se svakodnevno prilagođava trenutnom objektivnom stanju.

U toku lečenja, vrše se kontrolni pregledi i po potrebi menja terapija u cilju što bržeg oporavka.

Ukoliko pacijent nije u mogućnosti da dođe kod nas, ili se ne želi odreći komfora svog doma, pružamo mogućnost kućnih poseta. Medicinski tim, koji čine lekar specijalista i viši ili strukovni fizioterapeut, obaviće pregled i lečenje u vašem domu.

Kontakt