AKUPUNKTURA

Akupunktura u Longa viti leči niz različitih bolesti, stanja, bolova.

Akupunktura u Longa Viti uključuje umetanje veoma tankih igala kroz kožu na strateškim tačkama na vašem telu.

Ključna komponenta tradicionalne kineske medicine, akupunktura se najčešće koristi za lečenje bola. Sve više se koristi za opšte zdravlje, uključujući i upravljanje, odnosno regulisanje stresa.

 

akupunktura longa vita
akupunktura longa vita

 

Kako deluje akupunktura u Longa Viti?

Zapadna medicinska akupunktura je upotreba akupunkture nakon medicinske dijagnoze. Uključuje stimulaciju čulnih nerava ispod kože i mišića.  Ovo dovodi do toga da telo proizvodi prirodne supstance, kao što su endorfini koji ublažavaju bol. 

Šta je QI odnosno ČI?

Ciklus/serija tretmana akupunkture u Longa Viti obično stvara dugotrajnije ublažavanje bolova nego kada se koristi samo jedan tretman. Tradicionalna akupunktura se zasniva na verovanju da energija ili „životna sila“, teče kroz telo u kanalima koji se nazivaju meridijani. Ova životna sila je poznata kao Qi (izgovara se „či“).

 

Praktičari koji koriste akupunkturu na tradicionalan način veruju da kada Či ne teče slobodno kroz telo, to može izazvati bolest. Oni takođe veruju da akupunktura može obnoviti tok Či-ja i tako vratiti zdravlje.

 

 

Ističemo par stanja/tačaka koja možemo tretirati/lečiti akupunkturom u Longa Viti(?)

 

  • Glavobolje – U terapiji glavobolja akupunktura se pokazala kao odlična terapijska metoda. Ubadanjem igala u određene tačke na koži glave, sa bolnog područja šalje se impuls za blokadu bola koji se obrađuje u senzornim centrima za kontrolu bola u organizmu. Lokalnom tretmanu pridružuje se i ubadanje igala u određene tačke na ekstremitetima kojima se stimulišu pomoćni mehanizmi u terapiji glavobolja, u zavisnosti od uzroka glavobolje.

 

Tretman je gotovo bezbolan, pacijenti sam ubod iglice opisuju kao ujed komarca. Osim što dovodi do analgezije, benefiti su i duboka relaksacija, poboljšanje sna i odmora, umirenje propratnih simptoma glavobolja kao što su mučnina, povraćanje, uznemirenost, povećanje krvnog pritiska itd.

 

Lečenje se sprovodi u vidu nekoliko serija tretmana u određenom vremenskom periodu, pri čemu se sa svakom narednom serijom očekuje smanjenje intenziteta bola pri ponovnom javljanju glavobolje, do potpunog prestanka javljanja.
Akupunktura Longa Vita
Akupunktura leči i bolove u leđima
  • Bolna stanja mišićno-zglobnog sistema (akutni i hronični bolni vratni i lumbalni sindrom, sindrom bolnog ramena, bolovi u kolenima, stanja nakon povrede, teniski lakat…) su najbrojnija vrsta indikacija kod kojih se akupunktura pokazala kao izuzetno delotvorna terapijska metoda.
Iglama se tretiraju bolna mesta na telu, čime se postiže ushodna analgezija, pomoćne tačke na trupu i ekstremitetima koje kupiraju disbalans akumuliran u tetivima, mišićima, nervima, kao i opšte tačke na telu koje služe za mišičnu i emotivnu relaksaciju, i uspostavljanje balansa u čitavom organizmu.
Sam tretman akupunkture u Longa viti je minimalno invazivan, gotovo bezbolan, pacijenti ubod iglice opisuju kao osećaj ujeda komarca. Za pun efekat preporučuje se 10 tretmana u terapijskoj seriji.
Akupunktura Longa Vita
Akupunktura – bolovi u mišićima, stres, neuroza…
  • Alergije – Astma, alergijski bronhitis, sinuzitis, rinitis, konjuktivitis, laringitis, dermatitis se mogu javiti kao odgovor organizma osetljivog na neki od stalno ili povremeno prisutih alergena spoljašnje sredine (najčešće na polen određenih biljaka, kao i duvanski dim, čestice prašine, smog, grinje, ujed insekta itd).
Tada se javljaju simptomi u vidu prolongirane kijavice, pojačane sekrecije u disajnim putevima, nadražajnog kašlja, bola u predelu sinusa, svraba i crvenila po koži, konjuktivitisa itd.

 

  • Akupunktura može pomoći u terapiji hroničnog alergijskog stanja, kao i u predsezonskoj prevenciji pojave sezonske alergije kod osetljive populacije. Cilj terapije je modifikacija imunog odgovora na alergen, shodno tome ublažavanje i prestanak tegoba. Tretiraju se lokalna mesta ispoljavanja simptoma, kao i distalne tačke imuniteta na trupu i ektremitetima.  Naravno i opšte energetske tačke u cilju postizanja balansa čitavog organizma.
  • Kod dece se umesto igala primenjuje stimulacija akupunkturnih tačaka magnetićima, potpuno bezbolna metoda, na koju deca dobro reaguju i dobija se povoljan terapijski efekat.
U tretmanu alergijskih stanja preporučuje se terapijska serija u trajanju od 3 sedmice (tretman se radi svakog drugog dana), a serija se ponavlja u dogovoru sa lekarom, a shodno uzroku alergijskog stanja.
  • Poremećaji menstrualnog ciklusa, sindrom policističnih jajnika i posledično otežano začeće su podgodno tlo za primenu akupunkture kao pomoćne terapijske metode. Iglama se tretiraju tačke koje pospešuju protok energije kroz polne organe i žlezde. Poboljšavaju cirkulaciju i dovode do popravljanja disbalansa u njima. Ujedno se tretiraju tačke za duboku emotivnu i telesnu relaksaciju, otpuštanje emotivnih blokada i stresa, što je preduslov za uspešno začeće.
Akupunktura može biti idealan izbor i u tretmanu simptoma menopauze. Terapijski odabir tačaka je individualan, prilagodjen potrebama pacijenta. Tretman disbalansa polnog ciklusa žene radi se u seriji trajanja 21 dan (tretmani se rade svakog drugog dana). Serija se ponavlja u dogovoru sa lekarom, do uspostavljanja balansa ili kao priprema za VTO (vantelesna oplodnja).
  • Gojaznost je poremećaj novog doba i sve više uzima maha. U lečenju gojaznosti akupunktura može biti od velike pomoći. Tretiraju se tačke na ušnoj školjci, trupu i ektremitetima, odabir je individualan i može biti različit od pacijenta do pacijenta. Cilj akupukturne stimulacije je kontrola apetita i potpora vitalnim organima u procesu gubljenja telesnih masti, uz adekvatan režim ishrane.

 

Pored smanjenja apetita, efekti akupuknturnog tretmana su ubrzanje metabolizma, poboljšanje varenja, izbacivanje viška vode iz organizma, poboljšanje sna, i opšte otpuštanje stresa iz organizma.

Svi ovi efekti umnogome olakšavaju praćenje zadatog režima ishrane i uvođenje zdravih navika u svakodnevni život. Tretman je prijatan i gotovo bezbolan,  radi se svakog drugog do trećeg dana, u trajanju oko 28-30 dana.
Akupunktura Longa Vita
Akupunktura leči – bolna stanja – gojaznost – bolovi u mišićima – stres, neuroza – hronični i akutni bolovi u leđima – nesanica – bolovi u zglobovima – neuralgije, neuraligije trigeminusa – spondiloza – oporavak nakon hemoterapije – glavobolje i migrene – bolne menstruacije – alergije – urogenitalni sindromi – digestivni problemi
  • Anksioznost – Trećina populacije u nekom periodu života pati od anksioznosti. Stimulacija akupunkturnih tačaka u kombinaciji sa vežbama disanja daje izuzetan relaksantni efekat, oslobađa od emotivnih blokada i okupira fizičke simptome anksioznosti. Kao što su kratak dah, ubrzani rad srca, osećaj uznemirenosti i straha. Utiče na poboljšanje sna i poboljšava svakodnevu toleranciju na stresore.
Tretman akupunkture u Longa Viti je bezbolan i prijatan. Odabir tačaka je idividualan, shodno potrebama i stanju pacijenta.
Preporučuje se 10 tretmana u jednoj terapijskoj seriji.

Kod nas možete na jednom mestu uraditi kompletnu dijagnostiku tela, koja takođe može demistifikovati i uzroke bolova!
Uz adekvatan pristup/pregled, garantujemo Vam nalaženje uzroka i pravilnu terapiju i akupunkturom! 

U samom centru Niša

Učitelj Tasina 9a

zakazati termin na:

office@longavita.rs

069 1122358 | 018 307 251

Sviđa vam se ovaj tekst?

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest

Ostavite komentar

Kontakt